Sosyal medya fenomenleri Şanlıurfa'yı fotoğrafladı

- Sosyal paylaşım sitesi Instagram'da çok sayıda takipçisi bulunan 9 kişi, "Peygamberler şehri"nin fotoğrafını çekti

Google Haberlere Abone ol
Sosyal medya fenomenleri Şanlıurfa'yı fotoğrafladı
Sosyal medya fenomenleri, Kültür ve Turizm Bakanlığının "Turkey Home" hesabı üzerinden yürüttüğü proje kapsamında "Peygamberler şehri" Şanlıurfa'yı fotoğrafladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, yurtiçi ve dışı tanıtım faaliyetleri kapsamında 2014'ten bu yana sosyal paylaşım siteleri Facebook, Twitter, Google+, Youtube ve Instagram gibi ağlardan "Turkey Home" hesabından uluslararası kampanyalar düzenliyor. Bu kapsamda, Instagram'da çok sayıda takipçisi olan 9 kişi, kenti fotoğraflamak üzere Şanlıurfa'ya davet edildi.

İlk olarak Şanlıurfa Müzesi'nde fotoğraf çeken fenomenler, müze hakkında da yetkililerden bilgi aldı. Ardından Balıklıgöl'e geçen ve burada Hazreti İbrahim'in doğduğu mağarayı fotoğraflayan konuklar, daha sonra tarihi hanlar bölgesini gezdi ve objektiflerini yöre halkına çevirdi.
Son olarak, insanlık tarihinin başlangıç noktası olarak gösterilen Göbeklitepe'yi gezen grup arkeologlardan kazı çalışması hakkında bilgi aldı.

Şanlıurfa fotoğraflarını kendi sosyal medya hesaplarında paylaşan gruptakilerin kısa sürede binlerce beğeni aldıkları görüldü.
 

Yorumlar