Sosyal medya aracılığıyla şantaj ve iftira soruşturması

- Burdur Cumhuriyet Başsavcısı Doğan: - "Cumhuriyet Başsavcılığımızca başlatılan soruşturmada daha önce delil durumu nedeniyle serbest bırakılanlardan bir kişi daha yeni deliller kapsamında diğer şüphelilere atılı olan suçları birlikte işlediği gerekçesiyle tutuklanmıştır"

Google Haberlere Abone ol
Sosyal medya aracılığıyla şantaj ve iftira soruşturması

BURDUR (AA) - Burdur'da aralarında Vali Şerif Yılmaz, AK Parti Milletvekilleri Bayram Özçelik ve Reşat Petek ile Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz'in bulunduğu birçok kişiye sosyal medyada şantaj yaptıkları, iftira attıkları, suç uydurdukları iddiasıyla gözaltına alınmalarının ardından serbest bırakılan şüphelilerden birinin daha tutuklandığı bildirildi.

Burdur Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan, yaptığı yazılı açıklamada, sosyal medyada ilki 6 Haziran'da, sonuncusu 11 Temmuz'da "Burdur Pelikan 1-2-3-4" kullanıcı adıyla birçok iddianın yer aldığı paylaşımlarda bulunulduğunu hatırlattı.

Doğan, "Cumhuriyet Başsavcılığımızca başlatılan soruşturmada daha önce delil durumu nedeniyle serbest bırakılanlardan bir kişi daha yeni deliller kapsamında diğer şüphelilere atılı olan suçları birlikte işlediği gerekçesiyle tutuklanmıştır." ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturmanın halen devam ettiğini vurgulayan Doğan, "Yine 'Paralel Yapı Deşifre' isimli Twitter hesabı ile ilgili soruşturmamızda şüphelilerin tespiti yönünde ciddi delillere ulaşılmıştır. Soruşturmalar sonucunda verilecek karar ayrıca kamuoyuyla paylaşılacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Burdur'da aralarında Vali Şerif Yılmaz, AK Parti Milletvekilleri Bayram Özçelik ve Reşat Petek ile Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz'in de yer aldığı birçok kişiye sosyal medyada şantaj yaptıkları ve iftirada bulundukları, suç uydurdukları iddia edilen 4 kişi gözaltına alınmış, şüphelilerden biri kamu görevlisi 2'si tutuklanmıştı.

Yorumlar