Sonbaharla birlikte "kış çayı"na talep arttı

- TABDER Başkanı Ercan: - "Kış aylarının yaklaşması ve soğuk havaların etkisini göstermesiyle birlikte ıhlamur, ada çayı, zencefil gibi şifalı bitkilere olan talep hissedilir derecede arttı"

Google Haberlere Abone ol
Sonbaharla birlikte "kış çayı"na talep arttı

TEKİRDAĞ (AA) - Tüm Aktarlar ve Baharatçılar Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiricileri Derneği (TABDER) Başkanı Ayhan Ercan, "Kış aylarının yaklaşması ve soğuk havaların etkisini göstermesiyle birlikte ıhlamur, ada çayı, zencefil gibi şifalı bitkilere olan talep hissedilir derecede arttı." dedi.

TABDER Başkanı Ercan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "kış çayı"nın sadece ısınmak, boğazı yumuşatmak için değil içerisinde bulunan vitamin ve minerallerin etkisi ile vücudun bağışıklık gücünü de arttırdığını, içeni hastalıklara karşı dirençli hale getirdiğini söyledi.

Vatandaşların kendi kış çaylarını yapabileceklerini anlatan Ercan, "Kış çayı denen bir kavram var artık. Vatandaşlar kendi kış çaylarını kendileri yapabilirler. Bunların içinde, ıhlamur, hatmi çiçeği, zencefil, meyan kökü, ekinezya gibi şifalı bitkileri karıştırıp kendi kış çaylarını yapabilirler." diye konuştu.

Kış aylarının yaklaşması ve soğuk havaların etkisini göstermesiyle birlikte şifalı bitkilere olan talebin arttığını belirten Ercan, şu ifadeleri kullandı:

"Kış aylarının yaklaşması ve soğuk havaların etkisini göstermesiyle birlikte ıhlamur, ada çayı, zencefil gibi şifalı bitkilere olan talep hissedilir derecede arttı. Bunların fiyat aralığına gelince ıhlamur fiyatında geçen seneye göre geri çekilmeler var. Ada çayının kilosu ise 40 lira civarında. Hasta olup sağlımızın peşine düşmek yerine hasta olmadan sağlımızı korumalıyız. Sağlığı koruyucu olarak bakmak gerekir. Böyle bitkisel ve şifalı bitkiler tüketerek bağışıklık sistemimizi güçlendirmeliyiz."

Tekirdağ'da baharat satıcılığı yapan Hasan Bedel ise kış aylarının yaklaşması ve soğuk havaların etkisini göstermesiyle birlikte ıhlamur ve ada çayı gibi şifalı bitkilere olan talebin yüzde 40 oranında artış gösterdiğini aktardı.

Hastalıklara karşı dikkatli olunmasına dikkati çeken Bedel, "Sağlık çok önemli. Onun için hastalık gelmeden önlemini almak gerekir. Aksi halde hasta olduktan sonra çok geç olabiliyor. Halkımız bu konuda duyarlı. Kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte bitkisel ürünlere olan talep arttı. İnsanlar soğuk havalar gelmeden ıhlamurlarını stokladılar." ifadelerini kullandı.

Yorumlar