Sonbahar Kırklareli'nde bir başka güzel

- Kırklareli, günlük hayatın stresinden kurtulmak isteyenlere sonbaharın bütün renklerini barındıran ormanlarıyla farklı bir alternatif sunuyor

Google Haberlere Abone ol
Sonbahar Kırklareli'nde bir başka güzel

KIRKLARELİ (AA) - Kırklareli sonbaharda sarı ve kahverenginin farklı tonlarıyla, günlük yaşamın stresinden kurtulmak isteyenlere ev sahipliği yapıyor.

Her mevsimde ayrı bir güzelliğe bürünen ormanlar, sonbaharda da doğaseverler ile foto tutkunlarının ilgisini çekiyor.

Kırklareli'nde sarıdan kahverengiye onlarca tonu barındıran doğa ziyaretçilerini büyülüyor. Ormanı gezen birçok ziyaretçi günün yorgunluğunu Armağan Köyü'nde odun ateşinde pişirilen kuru fasulye ve çilek bahçelerindeki ürünlerden tadarak atıyor.

Edirne Doğa Sporları Kulübü (EDOSK) üyesi bir grup, Armağan Köyü'ndeki ormanlık alanda 15 kilometrelik parkurda yürüyüş yaptı.

EDOSK Başkan Yardımcısı Orkun Akman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, etkinlik ile doğanın ve doğal güzelliklerin keyfini çıkarttıklarını söyledi.

İnsanların hafta boyunca günlük yaşamlarının stres içerisinde geçtiğini ifade eden Akman, kulüp olarak çeşitli etkinlikler düzenleyerek insanları şehir stresinden uzaklaştırdıklarını belirtti.

Sonbaharın ilk etkinliğini gerçekleştirdiklerini kaydeden Akman, ‘‘Edirne Doğa Sporları Kulübü olarak sadece Edirne’de değil, Trakya'nın bütün bölgelerinde etkinlikler düzenlemeye gayret ediyoruz. 2016 yılı Sonbahar döneminin ilk başlangıcını Kırklareli’nde yaptık. Armağan Köyü'nde yaklaşık 30 doğaseverle, 15 kilometrelik yolu 4 saatte kat ettik. Doğa insanın günlük yaşamındaki stresini alarak yerine enerji dolmasını sağlıyor. Kulübümüzü 2005 yılında faaliyete geçirdik ve Trakya’da gitmediğimiz yer bırakmadık. Üyelerimizle birlikte her pazar günü Tekirdağ, Kırklareli ve Edirne’de daha önceden belirlenen rotalarda doğa yürüyüşlerimizi gerçekleştireceğiz.’’

Kulüp üyesi Fatih Altun da, kentlerde yaşayan insanların en büyük probleminin stres olduğunu vurguladı.

İnsanların kendilerini doğanın güzelliklerine bırakmasını isteyen Altun, doğada trafik ve korna sesi yerine, kuş ve su sesi duymanın insanları rahatlattığını bildirdi.

Herkesi doğaya davet eden Altun, "Günümüz insanının en büyük problemi olan kent içerisinde trafik karmaşası, kentin gürültüsü insanların telaşı hafta içerisinde hepimizi yoruyor. Doğada trafik karmaşası yerine doğanın dinginliği, korna sesi yerine kuş sesi, su sesiyle bütünleşiyoruz. Doğayı gezdikten sonra bir sonraki haftaya enerji toplayarak kendimizi hazırlıyoruz. Herkesi doğaya çağırıyoruz." diye konuştu.

Armağan Köyü Muhtarı Recep Dal da, şehrin stresinden uzaklaşmak isteyenlere ev sahipliği yaptıklarını aktardı.

Yorumlar