Son dakika: Salih Mirzabeyoğlu hayatını kaybetti

Yazar Salih Mirzabeyoğlu, geçirdiği beyin kanamasının ardından hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol
Son dakika: Salih Mirzabeyoğlu hayatını kaybetti

Geçtiğimiz günlerde beyin kanaması nedeniyle Yalova'da hastaneye kaldırılan Salih Mirzabeyoğlu'nun beyin ölümü gerçekleşti iddia edildi. Salih Mirzabeyoğlu'nun avukatı Hasan Ölçer, Hürriyet'e yaptığı açıklamada, "“Beyin ölümü gerçekleşti, diğer vücut fonksiyonları ise çalışıyor. Şu an Yalova Devlet Hastanesinde" dedi.

Mirzabeyoğlu cuma gecesi hastaneye gelerek "Kendimi iyi hissetmiyorum" demiş, beyin kanaması geçirdiğinin saptanmasının ardından acilen ameliyata alınmıştı.Gerçek adı Salih İzzet Erdiş olan Salih Mirzabeyoğlu, 28 Şubat döneminde "Anayasal düzeni silah zoru ile değiştirmeye teşebbüs etmek" suçlamasıyla İBDA-C davasında yargılanmış, müebbet hapis cezası nedeniyle 16 yıl cezaevinde kaldıktan sonra yeniden yargılanıp beraat etmişti.

Salih Mirzabeyeoğlu kimdir? 
Erzincan'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Eskişehir'de tamamlayan Salih Mirzabeyeoğlu, 15 yaşında Necip Fazıl Kısakürek ile tanışarak Nakşibendi tarikatına katıldı. 1970 yılında İslami gençlik hareketlerinden biri olan Akıncılar'ın kurucuları arasında yer alan Salih Mirzabeyeoğlu, Gölge ve Akıncı Güç dergilerini çıkardı. 12 Eylül 1980 askeri darbesi sırasında da gözaltına alınan Salih Mirzabeyeoğlu, daha sonra Büyük Doğu hareketi çevresinde yazı hayatına devam etti. 1991'de Amerika'nın Irak'a saldırmasıyla oluşan dönemin siyasi baskıları sonucunda da tutuklandı. 28 Şubat sürecinde de İBDA-C örgütüne liderlik yaptığı gerekçesiyle yeniden gözaltına alındı. 2001 yılında da idam ile yargılandı. Fakat bu cezanın kaldırılması üzerine müebbet hapse mahkum edildi. 23 Temmuz 2014 tarihinde de İstanbul 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararıyla tahliye oldu. Salih Mirzabeyeoğlu Kitapları Bütün Fikrin Gerekliliği - İktidar Siyaset Hareket İstikbal İslamındır - Denenmemiş Tek Nizam Tilki Günlüğü Başyücelik Devleti -Yeni Dünya Düzeni Telegram - Zihin Kontrolü Parakuta - Para'nın Romanı Yağmurcu - Gerçekliğin Peşinde Hukuk Edebiyatı - Nizam ve İdare Ruhu İşkence - Gözlem Şiir ve Sanat Hikemiyatı - Estetik ve Ahlak İktisat ve Ahlâk - İktisada Giriş Hikemiyat - Tefekkür ve Hikmet Kavgam 2 Cilt - Necip Fazıl Marifetname - Süzgeç ve Şekil Dil ve Anlayış - Dil ve Diyalektik İslama Muhatap Anlayış - Teorik Dil Alanı Necip Fazıl'la Başbaşa - İntibâ ve İlhâm Kültür Davamız - Temel Meseleler İdeolocya ve İhtilal - Kavganın İçinden Yaşamayı Deneme - Kim'in Romanı Ölüm Odası - B Yedi Kökler - Necip Fazıl'dan Es-Seyyid Abdülhakim Arvasi'ye Müjdelerin Müjdesi Gölgeler Sahabilerin Rolü ve Manası Hakikat-i Ferdiyye Üç Işık İBDA Diyalektiği Kayan Yıldız Sırrı Aydınlık Savaşçıları Erkam  Büyük Muztaribler  İnsan  Sefine - Fikir Madde Nedir? İman ve tefekkür Berzah - Fikir Esatir ve mitoloji Ölüm Odası - B-Yedi 

Yorumlar