Somonda bulunan omega 3 miktarı azaldı

ANKARA (AA) - İskoçya'da yürütülen bir araştırma, balık çiftliklerinde üretilen somonda bulunan omega 3 yağ asidi miktarının son beş yılda yarı yarıya...

Google Haberlere Abone ol
Somonda bulunan omega 3 miktarı azaldı

ANKARA (AA) - İskoçya'da yürütülen bir araştırma, balık çiftliklerinde üretilen somonda bulunan omega 3 yağ asidi miktarının son beş yılda yarı yarıya azaldığını ortaya koydu.

Stirling Üniversitesindeki bilim adamları tarafından yürütülen çalışmada, çiftlik somonlarında bulunan omega 3 miktarının beş yıl içinde yarı yarıya düştüğü belirtildi.

Araştırmada, omega 3 yağ asidinin düşmesinin nedeni olarak çiftlikte yetişen somon balıklarına verilen yemlerin kalitesinin azalmasının etkili olduğu kaydedildi.

Araştırmayı yürüten ekibin başı Prof. Douglas Tocher, yeterli miktarda omega 3 alımı için artık haftada bir porsiyon somon yerine iki porsiyon yenmesinin gerektiğini ifade etti.

Tocher, yine de çiftlik somonlarının omega 3 yağ asidi yönünden en zengin kaynaklardan biri olduğunu söyledi.

Son yıllarda yapılan bilimsel araştırmalar omega 3’ün damar sertliği, tansiyon, kalp, damar ve felç gibi hastalıkların önlenmesinde önemli bir rolü olduğunu ortaya koyuyor.



Yorumlar