Somali'deki Gülen'e bağlı akademinin faaliyetleri durduruldu

- Somali hükümeti: - "Türk hükümetinin talebi üzerine Nile Academy'nin faaliyetlerinin durdurulmasına, kurum çalışanlarına ülkeyi terk etmeleri için yarından itibaren bir hafta süre tanınmasına karar verildi"

Google Haberlere Abone ol
Somali'deki Gülen'e bağlı akademinin faaliyetleri durduruldu

MOGADİŞU (AA) - Somali hükümetinin, Fethullah Gülen liderliğindeki paralel yapılanmaya bağlı Nile Academy'nin faaliyetlerini durdurduğu ve çalışanlarına ülkeyi terk etmeleri için bir hafta süre tanıdığı bildirildi.

Hükümetten yapılan yazılı açıklamada, "Türk hükümetinin talebi üzerine Nile Academy'nin faaliyetlerinin durdurulmasına, kurum çalışanlarına ülkeyi terk etmeleri için yarından itibaren bir hafta süre tanınmasına karar verildi." ifadeleri kullanıldı.

Söz konusu kurumun hizmetlerinin Türkiye ile dayanışma içerisinde yeni bir yönetim tayin edilerek devam etmesinin kararlaştırıldığı kaydedildi.

Açıklamada ayrıca Türkiye'yi geriye götürmeye çalışan başarısız darbe girişimi kınanarak, Türk hükümetine ve halkına demokrasi direnişi sırasında hayatını kaybedenler için başsağlığı, yaralananlar için ise acil şifa dilekleri iletildi.

Yorumlar