Somali'de bir gazeteci öldürüldü

MOGADİŞU (AA) - Somali'nin başkenti Mogadişu'da bir gazetecinin silahlı saldırı sonucu hayatını kaybettiği bildirildi. Somali'de yerel yayın yapan Şebelle...

Google Haberlere Abone ol
Somali'de bir gazeteci öldürüldü

MOGADİŞU (AA) - Somali'nin başkenti Mogadişu'da bir gazetecinin silahlı saldırı sonucu hayatını kaybettiği bildirildi.

Somali'de yerel yayın yapan Şebelle Radyosu Müdürü Abdulmalik Yusuf, yaptığı basın açıklamasında, radyoda çalışan gazeteci Abdulaziz Ali Hac'ın başkentin Yakşid mahallesinde kimliği henüz belirlenemeyen silahlı bir grup tarafından vurularak öldürüldüğünü belirtti.

Yerel kaynaklar, motosiklet kullanan saldırganların olayın ardından kaçtığını, güvenlik güçlerinin olay yerinde inceleme başlattığını aktardı.

Saldırının sorumluluğunu üstlenen olmazken, yerel kaynaklar, bu tür saldırıları genellikle Eş-Şebab örgütünün düzenlediğini ifade etti.

Geçen Haziran ayında da Mogadişu radyosunda çalışan bir gazeteci, silahlı bir grup tarafından uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti.

Somali'de 2004'te kurulan Eş-Şebab örgütü, ülkenin güneyindeki bazı köy ve beldelerin kontrolünü elinde bulunduruyor. Örgüt militanları, başkent Mogadişu dahil çeşitli kentlerde otelleri, hükümet kurumlarını, güvenlik güçlerini ve basın mensuplarını hedef alan saldırılar düzenliyor.

Yorumlar