Soma'da madenci şehitliğine bayram ziyareti

- Maden faciasında şehit olan 301 madenciden 39’unun kabrinin bulunduğu Soma Madenciler Şehitliği, Arefe Günü’nde ziyaretçi akınına uğradı

Google Haberlere Abone ol
Soma'da madenci şehitliğine bayram ziyareti

MANİSA (AA) - Soma’daki maden faciasında yaşamını yitiren işçilerden 39’unun mezarlarının bulunduğu Soma Madenciler Şehitliği, arefe gününde şehit aileleriyle doldu.

Sabahın erken saatlerinden itibaren mezarlığı ziyaret etmeye başlayan vatandaşlar, mezarları tek tek dolaşıp kabirlerin başında Kuran-ı Kerim okudu, dua etti.

Faciadan 15 gün sonra dünyaya gelen ve hiç görmediği dedesi Hüseyin Avkaş ve amcası Ferhat Avkaş'ın adını taşıyan 2,5 yaşındaki Hüseyin Ferhat Avkaş da babası Fatih Avkaş ile geldiği şehitlikte ziyaretçilere çikolota ikram etti.

Baba Avkaş, oğlunun dedesi ve amcasını hiç görmediğini belirterek, "Oğlum, amcası ve dedesini ismiyle yaşatıyor. Şehitliğe her geldiğimizde dedesi ile amcasının kabirlerine gidip resimlerini okşuyor." dedi.

- "Anne ve babalara da yardımcı olsunlar"

Faciada kaybettiği oğlu İbrahim Duman'ın mezarı başında dua eden ve toprağına su döken baba İsmail Duman, tek oğlunu yitirdiğini belirterek "Anne ve babalar faciadan sonra unutuldu. Yardımlar sadece eşlere yapıldı. Eşlere nakdi yardımlar yapıldı, ikişer tane ev verildi ama mağdur olan anne ve babalara yardım yapılmadı. Asgari ücretle maaş alıyorum, kızlarımı okutuyorum, bizlere de yardımcı olunmasını istiyoruz." dedi.

Oğlunun mezarı başında gözyaşı döken anne Zehel Duman ise acılarının halen taze olduğunu ve içlerinin yandığını belirtti.

Anne Duman ise "Eşler bakılsın, gözetilsin, onlara bir şey demiyorum ama bizlere de yardım edilsin. Bizleri arayan soran yok. Anne ve babaların da yüzü gülsün, onları da sevindirsinler." diye konuştu.

- "43 maden şehidini ben yıkadım"

Soma ilçe Müftülüğüne din görevlilerinden Merkez Laleli Cami imam hatibi Necmettin Kaya ise 34 yıldır Soma'da görev yaptığını ve 43 maden şehidinin cenazesini yıkadığına değinerek, "İlk şehidi yıkadığımda bembeyazdı. Hatta tebessüm ediyordu, 'Allah ısmarladık, cennete gidiyorum' diye gülümsüyordu adeta. Ondan sonra yıkadığım cenazeler yanmıştı, mevlam yakınlarına sabır ve dayanma gücü versin." dedi.

Her bayram ve özel günlerde Maden Şehitliğinde nöbetleşe olarak dua okuduklarını kaydeden Kaya, Soma Müftülüğü olarak arife günü için şehitlikte program yaptıklarını ve akşama kadar aralıksız Kuran-ı Kerim okuyup dua edeceklerini sözlerini ekledi.

Yorumlar