Sokak hayvanlarına 5 yılda 24,7 milyon lira harcandı

- Türkiye'de son 5 yılda sokak hayvanlarının bakımı ve vatandaşların bilinçlendirilmesi çalışmaları için 24 milyon 794 bin 715 lira harcama yapıldı - DKMP Genel Müdürü Taş: - "Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Projesi kapsamında bu yıl 4 milyon lira ödenek, geçici hayvan bakımevi yapımı amacıyla yerel yönetimlere tahsis edilecek"

Google Haberlere Abone ol
Sokak hayvanlarına 5 yılda 24,7 milyon lira harcandı

ANKARA (AA) - ZEHRA AYDIN - Türkiye'de son 5 yılda sokak hayvanlarının bakımı ve vatandaşların bilinçlendirilmesi çalışmaları için 24 milyon 794 bin 715 lira harcandı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Nurettin Taş, AA muhabirine, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun talimatıyla hayvan haklarıyla ilgili konularda daha hızlı hizmet verebilmek amacıyla geçen yıl haziranda "[email protected]" adresinin alınarak, aktif kullanıldığını söyledi.

Adrese, aktif duruma geçmesinden itibaren bin 424 başvuru geldiğini belirten Taş, bunların incelenerek içeriklerine göre ilgili bölge müdürlüğüne iletildiğini ifade etti.

Genel Müdürlüğe iletilen hayvan hakları ihlalleriyle ilgili şikayetlerin titizlikle incelendiğini anlatan Taş, şube müdürlüklerince yerinde incelemeler yapıldığını, gerekli yaptırımların uygulandığını ve şikayet sahiplerinin bilgilendirildiğini kaydetti.

Sahipsiz hayvan popülasyonunun kontrolü için de rehabilitasyon çalışmalarına destek verildiğini dile getiren Taş, "Bu bağlamda ülkemizde 5 yılda sokak hayvanlarının rehabilitasyonu amacıyla bakımevi yapımı, kısırlaştırma operasyonu desteği, mikroçip okuyucu, mikroçip, kulak küpesi, su, mama kabı alımı ve halkın bilinçlendirilmesi amacıyla yaptırılan basılı materyaller için toplam 24 milyon 794 bin 715 lira mali destek sağlandı." dedi.

- "Bir Kap Su da Sen Ver"

Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Projesi kapsamında bu yıl da 4 milyon lira ödeneğin, geçici hayvan bakımevi yapımı için yerel yönetimlere tahsis edileceğini vurgulayan Taş, Hayvanların Korunmasına Dair Uygulama Yönetmeliği'nin 21. maddesine göre belediyelerin, gönüllü kuruluşlar iş birliğiyle besleme odakları kurduğunu belirtti.

Sokakta yaşayan hayvanların aç ve susuz kalmasını önlemek için ülke genelinde "Bir Kap Su da Sen Ver" kampanyası başlattıklarına işaret eden Taş, şunları kaydetti:

"14 Ağustos 2015'te bölge müdürlüklerimize, Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Projesi kapsamında kurumsal kimliğe uygun renkte ve logolarımızın bulunduğu su ile mama kapları yaptırılarak, ilgili sivil toplum kuruluşu, kurum ve kuruluşların iş birliğiyle dağıtılması talimatı verilmiştir. Ayrıca halkın bilinçlendirilmesi ve farkındalığın artırılması amacıyla bunun, web siteleri, basın yayın aracılığıyla duyurulması da istenmiştir. Proje kapsamında sokak hayvanlarının rehabilitasyonu ve desteklenmesi için 500 bin lira ödenekle 12 otomatik yem ve su makinesi, 100 bin mama ve su kabı alınarak, STK iş birliğiyle dağıtılmıştır."

Yorumlar