SMDK Başkanı Enes El-Abde Bilecik'te

- Enes El-Abde: "Rusya, İran ve diğer milis kuvvetlerle birlikte rejimi desteklemeye devam ediyorlar ancak Suriye halkını mağlup edemeyecekler" - "Türk liderine, hükümetine ve halkına teşekkür ediyorum. 5 yıldır bize destek veriyorlar. Tabii ki bu destekleri bizim hafızalarımıza nesiller boyunca, sonsuza dek kazınacaktır ve tarihimizin bir parçası olarak yer alacaktır"

Google Haberlere Abone ol
SMDK Başkanı Enes El-Abde Bilecik'te

BİLECİK (AA) - Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Başkanı Enes El-Abde, "Rusya, İran ve diğer milis kuvvetlerle birlikte rejimi desteklemeye devam ediyorlar ancak Suriye halkını mağlup edemeyecekler." dedi.

Bir konferansa katılmak üzere Bilecik'e gelen Abde, Şeyh Edebali Türbesi'ni ziyaret etti.

El-Abde, ziyaretin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, tarihi bir şehirde bulunmaktan şeref duyduğunu söyledi.

Rusya'nın 5 yıldır Esed rejimini desteklemeye devam ettiğini ancak rejimin 5 yıl boyunca devrimi mağlup etmeyi başaramadığını belirten El-Abde, şöyle konuştu:

"Rusya, İran ve diğer milis kuvvetlerle birlikte rejimi desteklemeye devam ediyorlar ancak Suriye halkını mağlup edemeyecekler. Belki biraz zaman alacak, fedakarlıklarda bulunmamız gerekecek ancak özgürlük ve insan onuruna layık bir hayat için her zaman fedakarlıklarda bulunmak gerekir ve biz bu şekilde mücadelemize devam edeceğiz. Türk liderine, hükümetine ve halkına teşekkür ediyorum. 5 yıldır bize destek veriyorlar. Tabii ki bu destekleri bizim hafızalarımıza nesiller boyunca, sonsuza dek kazınacaktır ve tarihimizin bir parçası olarak yer alacaktır."

- "Güvenli bölge kurulursa Türkiye'nin omuzlarındaki yük rahatlar''

Şu anda Suriyeli sığınmacılara ''evinize dönün'' demelerinin zor olduğunu dile getiren El-Abde, şöyle devam etti:

''Onların evlerine dönmesi zor. Çünkü her gün hedef alınıyorlar, her gün bombalanıyorlar. Umuyorum ki Türk liderler bu güvenli bölgenin oluşturulması konusunda cesur adımlar atacaklardır. Adana Antlaşması çerçevesinde Türk yetkileri bu adımın atılması için gerekli zemini sağlamış durumda. Eğer bu yapılırsa hem Türkiye'nin sınırları güvence altına alınmış olacak hem de Suriyeliler için dönebilecekleri bir güvenli bölge oluşturulmuş olacak."

El-Abde, Türkiye'nin Ortadoğu'da önemli bir bölgesel aktör konumunda olduğunu da dile getirerek, " Türkiye'nin gelecekte Suriye'nin yeniden yapılandırılması sürecinde de önemli bir rolü olacaktır. Böyle olmasını umut ediyoruz. Hem Türkiye için hem Suriye için güvenli bir bölgenin kurulması dediğim gibi çok büyük bir önem teşkil ediyor. Eğer bu güvenli bölge kurulursa Türkiye'nin omuzlarındaki yük rahatlamış olacak." ifadelerini kullandı.

Yorumlar