Skolyoz hastası İlksun hayırsever desteğiyle şifa buldu

- Doğuştan serebral palsi hastası olan ve 3 yıl önce de skolyoz teşhisi konan 16 yaşındaki İlksun Çorbacıoğlu, omurgasındaki eğriliğin düzeltilmesi için ameliyat oldu - 50 bin liralık ameliyat masrafı 3 hayırsever tarafından karşılanan 9. sınıf öğrencisi Çorbacıoğlu, fizik tedavisinin ardından yürüyeceği günü bekliyor - Babaanne Çorbacıoğlu: - "Şimdi de fizik tedavisine başlanacak. Fizik tedavisinin ardından torunum en azından özel ayakkabılarıyla yürüyebilecek, kendi işini kendi görecek. Yardım edenlerden Allah razı olsun"

Google Haberlere Abone ol
Skolyoz hastası İlksun hayırsever desteğiyle şifa buldu

KOCAELİ (AA) - MELİH PALAS - Doğuştan serebral palsi hastası olan ve 3 yıl önce de skolyoz teşhisi konan 16 yaşındaki İlksun Çorbacıoğlu, hayırseverlerin desteğiyle olduğu ameliyatın ardından yürüyebilmek için gün sayıyor.

Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde babaannesi Olcay ve babası İlker Çorbacıoğlu ile yaşayan 9. sınıf öğrencisi İlksun, omurgasındaki eğriliğin düzeltilmesi için ameliyat edildi. 50 bin liralık ameliyat masrafları adının açıklanmasını istemeyen 3 hayırsever tarafından karşılanan İlksun, fizik tedavisinin ardından yürüyeceği günü bekliyor.

Babaanne Çorbacıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, annesiyle babası 5 yaşındayken ayrılan torununa doğuştan serebral palsi (beyin felci) tanısı konulduğunu belirtti.

Çorbacıoğlu, el ve ayaklarındaki eğrilik nedeniyle 3 yıl önce ameliyat olan İlksun'a daha sonra skolyoz (omurga eğriliği) teşhisi konduğunu dile getirdi.

İlksun'un yürüyemediğini ve başkasının yardımı olmadan hayatını sürdüremediğini anlatan Çorbacıoğlu, şunları söyledi:

"Özel ayakkabılarla sadece ayakta durabiliyor ancak yürüyemiyor, sağ elini kullanamıyor. Bu durumu gördükçe vicdan azabı çekiyorduk. Ayakta durmasını sağlayan özel ayakkabılar küçük geliyordu. Maddi durumumuzun kötü olması nedeniyle yenisini alamıyorduk. Allah razı olsun basında çıkan yardım haberlerinin ardından üç yardımsever torunumun bütün masraflarını üstlenerek başarılı bir ameliyat gerçekleştirildi."

İstanbul'daki özel bir hastanede 4 saat süren başarılı bir ameliyatın ardından 4 gün hastanede kaldıklarını ve taburcu edildiklerini aktaran Çorbacıoğlu, "Şimdi de fizik tedavisine başlanacak. Fizik tedavisinin ardından torunum en azından özel ayakkabılarıyla yürüyebilecek kendi işini kendi görecek, Yardım edenlerden Allah razı olsun."

İlksun da ameliyatın iyi geçtiğini belirterek, hayırseverlere ve hastane yetkililerine teşekkür etti.

Oyuncu ve sunucu İlker Ayrık'ı çok sevdiğini anlatan Çorbacıoğlu, Ayrık'ı görmeyi çok istediğini vurguladı.

- Serebral palsi ve skolyoz

Serebral palsi, beynin bir grup nörolojik bozukluklarını içeren, hayat boyu süren, beyin ve kaslar arasındaki iletişimi etkileyerek vücudun hareket ve duruşunda kalıcı bir eş güdüm bozukluğuna yol açan bir hastalık olarak tanımlanıyor.

Skolyoz da omurganın göğüs veya bel bölgelerinde sağ veya sol yana doğru eğilmesiyle ortaya çıkan biçim bozukluğu olarak ifade ediliyor.


Yorumlar