Siyasilere ve kadın örgütlerine "Çığlığımızı duyun" çağrısı

- Kendi rızası ile 15 yaşını tamamlamadan kaçtığı ve 18 yaşına girince evlendiği eşi açılan dava nedeniyle hapse giren ve 1 yaşındaki kızıyla bir başına kalan Merve Araç, siyasi partilere ve kadın örgütlerine "Yardım çığlığımızı duyun" çağrısında bulundu - Araç: - "Lütfen engel olmayın, lütfen çığlığımızı duyun. Bizler tecavüz mağduru değiliz. Sadece cahillik yaptık, erken sevdik ve evlendik. Hatamızın cezasını çocuklarımız çekmesin. Bir defalık affedilmek istiyoruz. Başbakanımız da söyledi, bu sadece bir defalık yapılan bir düzenleme" - "Yaklaşık 3 bin mağdur aile, bu düzenlemeyi, eşlerimize kavuşacağımız günü bekliyoruz. 'Düzenleme yapılmasın, ailelere para verilsin, geçimleri sağlansın.' gibi öneriler gündeme geliyor. Biz para pul istemiyoruz. Sadece çocuklarımızın babalarıyla büyümesini istiyoruz" - "Çocuk haklarını savunuyorlarsa benim durumumda olan insanların da çocuklarımızın da haklarını savunsunlar. Çocuklarımız günahsız yere ceza çekiyor"

Google Haberlere Abone ol
Siyasilere ve kadın örgütlerine "Çığlığımızı duyun" çağrısı

ANKARA (AA) - BURCU ÇALIK - Kendi rızası ile 15 yaşını tamamlamadan kaçtığı ve 18 yaşına girince evlendiği eşi açılan dava nedeniyle hapse giren ve 1 yaşındaki kızıyla bir başına kalan Merve Araç, siyasi partilere ve kadın örgütlerine "Yardım çığlığımızı duyun" çağrısında bulundu.

Ankara'nın Güdül ilçesinde 1 yaşındaki bebeğiyle yaşam mücadelesi veren Araç, TBMM Genel Kurulunda görüşülen cinsel istismar düzenlemesine yönelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Ailelerinin görüşmelerine izin vermeyeceği" korkusuyla 15 yaşını tamamlamadan evden kaçtığını, 18 yaşında ise ailesinin de rızasını alarak evlendiğini ve bu süreçten 6 yıl sonra gelen yargı kararıyla eşinin hapse girdiğini anlattı.

Eşinin bir yıldır hapiste olduğunu, Toprak ismindeki kızının babasını hiç tanımadan büyüdüğünü ve maddi olarak çok zor günler geçirdiklerini ifade eden Araç, TBMM Genel Kurulunda görüşülen cinsel istismar düzenlemesinin kendisi ve bu haberi bekleyen binlerce aile açısından hayati derecede önemli olduğunu belirtti.

- "Kadın örgütleri ve CHP'den destek bekliyoruz"

Söz konusu yasal düzenlemeye tepki gösteren siyasi partiler, kadın örgütleri ve toplumun tüm kesimlerine yönelik çağrıda bulunan Araç, "Bu mağduriyetin giderilmesi adına hem kadın örgütlerinden hem de CHP'den destek bekliyoruz."diye konuştu.

Söz konusu düzenlemenin çarpıtıldığını savunun Araç, "Çarpıtmanın bir anlamı yok, onlar da biliyor bizim mağduriyetimizi. Defalarca sesimizi duyurmaya çalıştık. Lütfen bizi de düşünsünler. Çocuk haklarını savunuyorlarsa benim durumumda olan insanların da çocuklarımızın da haklarını savunsunlar. Çocuklarımız günahsız yere ceza çekiyor." dedi.

- "Bizler tecavüz mağduru değiliz"

Araç, tam bir senedir bu düzenlemeyi dört gözle beklediğini vurgulayarak şunları söyledi:

"Yaklaşık 3 bin mağdur aile, bu düzenlemeyi, eşlerimize kavuşacağımız günü bekliyoruz. 'Düzenleme yapılmasın, ailelere para verilsin, geçimleri sağlansın.' gibi öneriler gündeme geliyor. Biz para pul, hiçbir maddi destek istemiyoruz. Sadece çocuklarımızın babalarıyla büyümesini istiyoruz. Eşlerimiz olmadan yaşamak zor geliyor. Lütfen engel olmayın, lütfen çığlığımızı duyun. Bizler tecavüz mağduru değiliz. Sadece cahillik yaptık, erken sevdik ve evlendik. Hatamızın cezasını çocuklarımız çekmesin. Bir defalık affedilmek istiyoruz. Başbakanımız da söyledi, bu sadece bir defalık yapılan bir düzenleme."

- "Meclis'e gideceğiz"

Araç, yasal düzenlemenin TBMM Genel Kurulu'nda görüşüleceği salı günü kendisi gibi erken yaşta evlenen ve eşleri hapiste olan ailelerle Meclis'e gideceklerine işaret etti.

İnternet üzerinden örgütlenmeye çalıştıklarını vurgulayan Araç, şunları kaydetti:

"Çocuk yaşta evlenen ve eşleri hapiste olan ailelerle salı günü Meclis'e gideceğiz. Orada milletvekillerine sesimizi duyurmaya çalışacağız. Bizi içeri alırlarsa milletvekillerimizle de görüşmek istiyoruz. İçeri almazlarsa da Meclis önünde açıklamamızı yapacağız. İnşallah çığlıklarımızı duyarlar."



Yorumlar