Siyasi partilerde bayramlaşma

- Saadet Partisi'nde Genel Başkan Yardımcısı Karamollaoğlu başkanlığındaki heyet, AK Parti, CHP, MHP, HDP, DP, BBP, HÜDA PAR, Vatan Partisi ve DSP temsilcilerini ağırladı - Genel Başkan Yardımcısı Karamollaoğlu: - " (Fırat Kalkanı Harekatı) Bölgede müdahale şart ancak tabi bunun nereye gideceği belli değil. Burada önemsediğim şey, Suriye'nin toprak bütünlüğü. Suriye'nin dağılması, bölgedeki diğer ülkelere de Allah korusun, Türkiye'ye de sirayet edebilir" - AK Parti Ankara Milletvekili Şahin: - "Birbirleri ile mücadele içerisinde gibi görünen terör örgütlerinin aslında Türkiye ile büyük bir mücadele içerisinde olduğunu görüyoruz. Aziz milletimiz sayesinde inşallah bunların üstesinden geldik, bundan sonra da gelmeye devam edeceğiz"

Google Haberlere Abone ol
Siyasi partilerde bayramlaşma

ANKARA (AA) - Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Temel Karamollaoğlu, Fırat Kalkanı Harekatı'na ilişkin, "Bölgede müdahale şart ancak tabi bunun nereye gideceği belli değil. Burada önemsediğim şey Suriye'nin toprak bütünlüğü. Suriye'nin dağılması, bölgedeki diğer ülkelere de Allah korusun, Türkiye'ye de sirayet edebilir." dedi.

Siyasi partiler arasında gerçekleştirilen Kurban Bayramı ziyaretleri kapsamında,Saadet Partisi'ni AK Parti, CHP, MHP, HDP, DP, BBP, HÜDA PAR, Vatan Partisi ve DSP heyetleri ziyaret etti.

Saadet Partisi'nde konukları, Genel Başkan Yardımcıları Temel Karamollaoğlu ve Ziyaeddin Tokar ile Genel İdare Kurulu Üyesi Erkut Aşar karşıladı.

AK Parti heyetinde Ankara Milletvekili Fatih Şahin, Kadın Kolları MKYK üyesi Canan Baran İzgi ile Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Oruç Önalan yer aldı.

Şahin, son dönemde hükümetin üzerinde önemli bir sorumluluk olduğunu, sürecin doğru yönetilmesi gerektiğini işaret eden Temel Karamollaoğlu'na, "Ciddi bir darbe teşebbüsü atlattık, zor günler geçirdik. Aynı zamanda, üstü örtülü bir işgal girişimiydi. Her mezhepten, her siyasi görüşten, her siyasi partiden insanlarımız, milletimiz büyük bir kahramanlık göstererek bu darbe girişimini engellediler." yanıtını verdi.

15 Temmuz gecesinden sonraki süreçte milletin ve AK Parti'nin başarılı bir sınav verdiğini belirten Şahin, "Ülkemiz birçok terör örgütünün hedef tahtasında bulunmakta. Bir taraftan FETÖ, bir taraftan PKK, bir taraftan DAİŞ, PKK'nın farklı görünümleri PYD, YPG, bir taraftan DHKP-C... Birbirleriyle mücadele i̇çeri̇si̇nde gi̇bi̇ görünen terör örgütlerinin aslında Türkiye ile büyük bir mücadele içerisinde olduğunu görüyoruz. Aziz milletimiz sayesinde inşallah bunların üstesinden geldik, bundan sonra da gelmeye devam edeceğiz." diye konuştu.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Karamollaoğlu da 15 Temmuz'un getirdiği en büyük yeniliğin ise "Meclis'te bulunan siyasi partilerin, iktidarıyla muhalefetiyle bir araya gelmiş olmalarıdır." ifadesini kullandı.

Karamollaoğlu, farklı görüşe sahip siyasi partilerin, kanun çıkarırken, birlikte hareket etmesi, iktidarın, muhalefetin fikirlerine değer vermesi gerektiğini bildirdi.

Fırat Kalkanı Harekatı'na ilişkin "Gerekli bir operasyon" yorumunu yapan Karamollaoğlu, şunları söyledi:

"Bölgede müdahale şart ancak tabii bunun nereye gideceği belli değil. Burada önemsediğim şey Suriye'nin toprak bütünlüğü. Suriye'nin dağılması, bölgedeki diğer ülkelere de, Allah korusun Türkiye'ye de sirayet edebilir. Bu konuda gözü en kara olan ve bütün bu kargaşadan istifade eden ülke İsrail. Amerika da zaten, İsrail bundan istifade edeceği için böyle bir meselenin içinde taraf olarak gözüküyor. Hem Suriye'nin bütünlüğü hem de orada ayrı bir Kürt devleti kurulması meselesini gündeme getirmek çelişkili."

- CHP heyetinin ziyareti

Saadet Partisi’ne bayram ziyaretinde bulunan CHP heyetinde Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Cankurtaran, Parti Meclisi Üyesi Yıldırım Kaya ve Gençlik Kollları Genel Başkan Yardımcısı Cihan Demirtaşoğlu yer aldı.

Cankurtaran, 15 Temmuz darbe girişimi ve devam eden terör saldırılarında yakınlarını kaybeden ailelerin üzüntüsünü paylaşarak, bayram sevinci yaşayamadıklarını belirtti.

15 Temmuz'da yaşanan FETÖ'nün darbe girişiminin ardından tarihin yazıldığı değil bizzat yapıldığı bir dönemden geçildiğine işaret eden Cankurtaran, "Tesis edilemeyen barıştan, siyasetçiler olarak sorumluyuz." dedi.

Cankurtaran, darbe girişiminin ardından, kamu kurum ve kuruluşlarında yapılan FETÖ temizliğinde bazı hatalar yapıldığını, AK Parti'ye muhalefet olan masum insanların da mağdur edildiğini savundu.

CHP Parti Meclisi üyesi Kaya da toplumun inanç değerlerini zedeleyen olaylar yaşandığını, ülke için kaygılandığını belirtti.

Türkiye’nin dört bir yanını gezerek, tespitlerde bulunduğunu anlatan Kaya, "15 Temmuz’dan sonra gördüğüm tablo şu, insanlar çocuklarını yazın Kuran kursuna göndermediler. 'Acaba çocuğum da böyle bir damga yer mi diye’ yurtlara göndermiyorlar, okullara göndermiyorlar, camilerle kurdukları bağ kopmaya başladı. Yani Anadolu Müslümanlığını bitiren bir darbeyle de karşı karşıyayız." ifadelerini kullandı.

Endişelerin ortadan kaldırılması için dikkatli ve doğru adımlar atılması, sürecin hassasiyetle yönetilmesi gerektiğine işaret eden Kaya, 15 Temmuz'dan sonra oluşan birlik ve beraberlik ortamının da iyi değerlendirilmesini istedi.

- MHP de ziyaret etti

MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Esin Gürel ve Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Sami Uzun da Saadet Partisi'ne ziyarette bulundu.

Saadet Partili temsilcilerin Kurban Bayramı'nı tebrik eden Ayhan, bayramın hayırlara vesile olmasını, birlik ve beraberliği kuvvetlendirmesini diledi.

Burada gündemi değerlendiren Ayhan, 15 Temmuz'dan sonra, ülkenin yaşadığı travmanın atlatılmasının zaman istediğini, PKK'nın ve FETÖ'nün ülkenin kurumsal yapısının son derece önemli organlarına nüfuz ettiğini anlattı.

"Bu ülkenin dağına, taşına nasıl yerleşildiğini de düşünmemiz lazım." ifadesini kullanan Ayhan, "Yaşadığımız olaylara baktığımız zaman, bunun siyasi ayağının da mutlaka ortaya çıkması gerektiğini düşünüyoruz. Herkesin cezasını çekmesi, bu işe kimin niyet ettiğinin de bilinmesi, olayın siyasi ayağının açıklanması gerektiğini ve bu yönde tedbirlerin gerekli olduğunu ifade ediyoruz." diye konuştu.

Saadet Partisini, HDP'den, Eş Genel Başkan Yardımcısı Serpil Kemalbay, Parti Sözcüsü ve Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, Parti Meclisi Üyesi Orhan Çelebi'den oluşan heyetin yanı sıra DP, BBP, Vatan Partisi, DSP ve HÜDA PAR heyetleri de ziyaret etti.

Yorumlar