Siyasetçilerden PKK'ya sert tepki

- AK Parti ve CHP İzmir milletvekilleri terör örgütü PKK’nın, son günlerde siyasetçilere yönelik suikastleri lanetleyerek kınadı

Google Haberlere Abone ol
Siyasetçilerden PKK'ya sert tepki
AK Parti ve CHP İzmir milletvekilleri terör örgütü PKK’nın, son dönemde siyasetçilere yönelik suikastlerini kınayarak, saldırıların demokrasiye, cumhuriyete ve halka yapılmış olduğunu bildirdi.
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, “İnsanlıktan nasibini almamış kalleş teröristlerin alçakça saldırıları bizi asla yıldıramayacak." dedi.
Aziz vatanımızın huzuru, necip milletimizin sükunu ve devletimizin bekası için göğsünü siper etmekten çekinmeyeceklerini belirten Kaya, "Hainler şunu iyi bilmeli ki biz asla vazgeçmeyiz asla korkmayız inandığımız yolda dimdik yürümeye devam ederiz. Bu teşkilatın erleri dik durmayı Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’dan ve Genel Başkanımız Başbakanımız Binali Yıldırım’dan öğrenmiştir. Milletimizin birliği ve kardeşlik anlayışı sürdüğü sürece biz bu terörün üstesinden kesinlikle geleceğiz." ifadesini kullandı.
Kaya, teşkilat mensuplarına teşekkür ederek, "Tüm Türkiye’de olduğu gibi Doğu ve Güneydoğu illerinde de parti üyelerimiz ülkemizin birliği ve beraberliği için mücadeleyi elden bırakmıyor. Milletimizin birliği, kardeşlik anlayışı sürdüğü sürece terör belasının üzerinden geleceğiz." diye konuştu.
AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, saldırıların kendilerini yıldıramayacağını ve davadan asla dönmeyeceklerini vurguladı.
Terörle topyekün mücadelenin kararlıklıkla devam edeceğine değinen Sürekli, "Biz her zaman ülkemizin birliğinden barışından yanayız. Ülkemizin barışını birkaç hain bozamaz. Hükumetimizin terörle amansız mücadelesi devam edecek. Terörün bitmesi için elimizden ne geliyorsa yapacağız." görüşüne yer verdi.
AK Parti İzmir Milletvekili Necip Kalkan, vatandaşların terörü karşı gösterdiği birlik ve beraberliğin terör örgütünü çileden çıkardığını belirtti.
El birliğiyle terörün üstesinden gelineceğine işaret eden Kalkan, "İnsanlıktan nasibini almayan sapkınlara başaramayacaksınız diyorum. El birliğiyle bu terör belasının üstesinden geleceğiz." ifadesini kullandı.
- "Şiddetle kınıyorum"
CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, saldırıların asla kabul edilemeyeceğini bildirdi.
Bu saldırıların hiçbir koşulda affedilemeyeceğine dikkati çeken Bayır, şunları kaydetti:
"Asker, sivil ve siyasetçilere yapılan saldırıların hiçbir koşulda affedilmez. Siyasetçiler halkın seçtiği kişilerdir. Beğenirsiniz beğenmezsiniz ama bu şekilde yapılan saldırıları sonuna kadar karşıyım. Siyasetçiyi ortadan kaldırarak demokrasi sağlanmaz bizim için en önemli şey demokrasi ve cumhuriyettir. Asla siyasetçilere yapılan bu saldırıları kabul etmiyorum şiddetle kınıyorum."
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, saldırının demokrasiye, halka yapıldığını vurgulayarak, "Bir siyasi partiye yapılan saldırıyı tüm siyasi partiler kendilerine yapılmış gibi görmelidir." dedi.
Balbay, şu değerlendirmeyi yaptı:
"Özgürlükten sonra ilk cümlelerimden biri şöyle olmuştu: 'İzmir sokaklarında nasıl yürüyorsam Diyarbakır sokaklarında da öyle yürümek isterim.' Bu ülkenin her tarafı bizim ama Türkiye'de siyaset çok zor. Söylemeye dilim varmıyor ama belli bölgelerde siyasetin terörün egemenliği altında olabildiğini görüyoruz. Kimi yerlerde sandıkların kuşatma altında olduğunu görüyoruz.Güneydoğu illerimiz bu konuda yaralı illerimizden Milli İradenin yüzde yüz sandığa yansıdığını söylemek çok zor. Oralarda çok az parti aktif siyaset sürdürebiliyor. Cumhuriyet Halk Partisi olarak açık söylemek gerekirse oradaki ilçe ve belde başkanlarımız çoğunlukla ile taşındıklarını söylemek zorunda kalıyorlar. Belli zamanlarda gidip geliyoruz diyorlar.
Ben AK Partili ilçe ve belediye başkanlarına yapılan saldırıları kınıyorum. Bir ilçedeki siyasi parti temsilcisine saldırı o halka saldırıdır. Demokrasiye saldırıdır. Ülkenin geleceğine saldırıdır.Terörün iyisi kötüsü doğrusu yanlışı olmaz.Tümüyle yanlıştır. Bir siyasi partiye yapılan saldırıyı tüm siyasi partiler kendilerine yapılmış gibi görmelidir."

Yorumlar