"Sivrisinekleri insan kokusu yayarak avlıyor"

- Edirne Belediyesi, yaz aylarında artan sivrisinek popülasyonuna karşı sineksavarlı önlem aldı

Google Haberlere Abone ol
"Sivrisinekleri insan kokusu yayarak avlıyor"

EDİRNE (AA) - Edirne Belediyesi, yaz aylarında artış gösteren sivrisinek ve kara sinek popülasyonuna karşı sineksavarlı önlem aldı.

Vatandaşların yoğun olarak bulunduğu trafiğe kapalı Saraçlar Caddesi'ndeki sokak lambalarına 10, Meriç Nehri kenarındaki çay bahçesine de 4 sineksavar yerleştirdi.

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentteki sivrisinek mücadelesine yıl boyunca devam ettiklerini söyledi.

Sivrisineksavar projesinin deneme aşamasında olduğunu anlatan Tanrıkulu, "Sivrisineklerin yoğun şekilde ortaya çıktığı yaz aylarında, halkımızın daha az rahatsız olması ve misafirlerimizin rahat şekilde kentimizi gezebilmesi için özgün projelere imza atıyoruz. Belediye başkanımız Recep Gürkan'ın desteğiyle bu konuya ilişkin çalışmalarımızı geliştiriyoruz." diye konuştu.

Tanrıkulu, sivrisineklere karşı daha önce havadan ilaçlama yöntemini denediklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Sivrisineksavar cihazına 45 gün boyunca etkili olan bir sıvı takıyoruz. O sıvı insan kokusu yayıyor ve insan kokusu yaydıktan sonra da sivrisinekleri kendine çekiyor. Sivrisinek, cihazımızın haznesine girdikten sonra etkisini kaybediyor. Bu anlamda başarılı bir çalışma yaparak insanların yoğun olarak vakit geçirdiği alanlara sivrisineksavarları yerleştirdik. İnsanlarımız ve turistlerimiz yaz aylarında rahatça gezebilecek. Deneme amacıyla sokak lambalarına yerleştirdiğimiz sineksavarlarımızın sayısını olumlu sonuçlar elde ettiğimiz takdirde artıracağız."

Vatandaşlardan Taner Ak, kenttin uzun süredir sivrisinek sorunu yaşadığını söyledi. Sivrisineksavar önleminin insanların daha rahat hareket edebilmesi için yararlı olacağını ifade eden Ak, "Bu sorunla ilgili iyi bir adım atılmış. Belediye başkanımız birçok konuda olduğu gibi bu konuda da duyarlı." dedi.

Yorumlar