Sivil Toplum Liderleri Eğitim Programı gerçekleştirildi

- Türkiye Vodafone Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Süel: - "Geleceğin sosyal sorumluluk liderlerinin yetiştirilmesine öncülük etmek ve bu amacımızı tüm Türkiye'ye yaymak istiyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Sivil Toplum Liderleri Eğitim Programı gerçekleştirildi

İSTANBUL (AA) - Vodafone, gençleri Türkiye Vodafone Vakfı'nın sosyal sorumluluk projeleriyle tanıştırma hedefi doğrultusunda Sivil Toplum Liderleri Eğitim Programı'nın ikincisini gerçekleştirdi.

Vodafone tarafından yapılan açıklamada, Türkiye Üçüncü Sektör Vakfı (TÜSEV) iş birliğiyle yapılan Sivil Toplum Liderleri Eğitim Programı, Türkiye'nin alanında öncü 24 sivil toplum kuruluşundan genç liderlerin katılımıyla düzenlendi.

Program, sosyal fayda iletişimi konusunda uzman eğitmenler tarafından geliştirilirken, katılımcıların iletişim, anlatıcılık ve kampanyacılık alanlarındaki beceri ve yaklaşımlarını geliştirecek şekilde kurgulandı.

Bu yıl ikinci kez gerçekleştirilen Sivil Toplum Liderleri Eğitim Programı kapsamında, "Sivil toplum iletişiminde inovasyon ihtiyacı", "Kolektif düşünme" ve "Kolektif zeka kavramları" gibi başlıklarla sivil toplum alanında çalışan gençlerin iletişim becerilerinin geliştirilmesine katkıda bulunuldu.

Eğitim kapsamında birinci modülde, kurumlarla iletişim, etkileşim, sivil toplum için ağ kurma ve paydaş ağı yönetimi gibi konular ele alındı. İkinci modülde ise planlama konusu işlenirken, verilerden yararlanma, stratejik planlama, paydaş analizi ve kaynak geliştirmenin rolü tartışıldı.

Üçüncü modülde uygulama süreci ele alınarak, iletişim takvimi çıkarma, basın bülteni hazırlama, on-line iletişim ve görsel tasarım gibi konularla ilgili bilgiler aktarıldı. Eğitim programının son modülünde ise değerlendirme konusu ele alındı. Katılımcılar, sivil toplum faaliyetleri ve iletişiminde değerlendirme ve raporlamanın nasıl yapılması gerektiği hakkında bilgilendirildi.

Program içerisinde, katılımcılara Vodafone tarafından da teknoloji kullanımı ve çeşitli mobil uygulamarıyla ilgili bilgi verildi.


- "Sosyal sorumluluk konusu, gençler için bir kariyer alternatifi olabilir"


Açıklamada görüşlerine yer verilen Türkiye Vodafone Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Süel, kurum olarak sosyal sorumluluk projelerini, güçlü proje ortakları ile Türkiye Vodafone Vakfı çatısı altında hayata geçirdiklerini ifade etti.

Süel, sosyal sorumluluk konusunda özellikle gençlerin yeni fikir ve farklı bakış açılarıyla önemli bir rol oynayacaklarına inandıklarını belirterek, sivil toplum kuruluşlarının bu alanda uzmanlaşmış, fikir ve aksiyon liderliği yapacak daha fazla gence ihtiyaç duyduğunu vurguladı.

Dolayısıyla, sosyal sorumluluk konusunun, gençler için bir kariyer alternatifi olabileceğine işaret eden Süel, şunları kaydetti:

"Vodafone olarak, geleceğin sivil toplum liderlerini yetiştirmeyi hedefliyoruz. Geçtiğimiz yıllarda bu amaçla başlattığımız hareketi bu yıl ikinci kez TÜSEV iş birliğiyle yeni bir boyuta taşımanın heyecanını yaşıyoruz. TÜSEV'le hayata geçirdiğimiz eğitim programı yoğun bir ilgi görerek, 145 başvuru aldı. Vodafone olarak, böyle önemli bir eğitim programına destek verdiğimiz için büyük mutluluk duyuyoruz. Biz, geleceğin sosyal sorumluluk liderlerinin yetiştirilmesine öncülük etmek ve bu amacımızı tüm Türkiye'ye yaymak istiyoruz."

Süel, Vodafone Önce Kadın Programı ve Düşler Akademisi'yle bugüne kadar binlerce kadına ve engelli gence dokunduklarından bahsederek, projelerle kadınlara ve engellilere yeni gelir modelleri sunduklarını, sosyal hayata daha aktif katılmalarını sağladıklarını anlattı.

Şimdi de bu tecrübelerini Sivil Toplum Kuruluşlarının desteğiyle gençlerle paylaşmayı sürdürdüklerine işaret eden Süel, "Gençleri sosyal sorumluluk projeleriyle tanıştırmak için üzerimize düşen görevleri kararlılıkla yerine getireceğiz." ifadesini kullandı.


Yorumlar