Sivil Dayanışma Platformu Açılış Töreni

- Başbakan Yıldırım: "Yönetme erkini millet seçtiklerine verir ama milletin seçtikleri de milletin dediklerinin dışında hareket ederse uyarı görevini de millet yine çeşitli mekanizmalarla yapmaya devam eder. Sivil toplum örgütlerinin ana amaçlarından birisi de budur. Milli iradeye açık veya kapalı olarak muhalefet eden odaklara, unsurlara karşı halkın sesi olarak sesini yükseltmek ve bozulan sistemin tekrar sağlıklı olarak işlenmesini sağlamaktır"

Google Haberlere Abone ol
Sivil Dayanışma Platformu Açılış Töreni

ANKARA (AA) - Başbakan Binali Yıldırım, milletin yönetme erkini seçtiklerine verdiğini belirterek, "Ama milletin seçtikleri de milletin dediklerinin dışında hareket ederse uyarı görevini de millet yine çeşitli mekanizmalarla yapmaya devam eder. Sivil toplum örgütlerinin ana amaçlarından birisi de budur. Milli iradeye açık veya kapalı olarak muhalefet eden odaklara, unsurlara karşı halkın sesi olarak sesini yükseltmek ve bozulan sistemin tekrar sağlıklı olarak işlenmesini sağlamaktır." dedi.

Yıldırım, Altındağ Hamamönü'nde düzenlenen Sivil Dayanışma Platformu Ankara Ofisi'nin açılış törenine katıldı.

Burada konuşan Yıldırım, sözlerine, "Sivil toplum teşkilatları, milli iradenin, demokrasinin vazgeçilmez kuruluşlarıdır." diyerek başladı.

Gelişmiş demokrasilerde sivil toplum kuruluşlarının yanlış işlerin önlenmesi için büyük bir görev ifa ettiğini dile getiren Yıldırım, Gezi parkı olayları, 17-25 Aralık, 6-7 Ekim kışkırtmaları ve milli iradeye, demokrasiye karşı gerçekleştirilmeye çalışılan daha birçok eylemde sivil toplum örgütlerini hep yanlarında bulduklarını söyledi.

Yıldırım, özellikle de Sivil Dayanışma Platformunun Türkiye'de yaşanan bu zor günlerde çok büyük sorumluluk aldığını, ülkenin geleceği, milletin birliği ve beraberliği konusunda ciddi katkı sağladığını aktardı.

Sivil Dayanışma Platformunun kuruluşuna ilişkin bilgi veren Yıldırım, platformun Ankara'daki ofisiyle de çalışmalarına devam edeceğini belirtti.

Yıldırım, Sivil Toplum Platformunun ülkenin demokrasisine, milli iradesinin güçlenmesine çok büyük katkı sağlayacağına işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sivil toplum örgütlerini AK Parti iktidarında hep destekledik, onlara hep alan açtık. 'Ülkeyi tek başımıza kafamıza göre yönetiriz.' demedik. Ortak aklı en öncelikli konu olarak hep gündemde tuttuk. Akıl akıldan üstün dedik, danıştık ama kararı biz verdik. İstişare esas. Yönetme erkini millet seçtiklerine verir. Ama milletin seçtikleri de milletin dediklerinin dışında hareket ederse uyarı görevini de millet yine çeşitli mekanizmalarla yapmaya devam eder. Sivil toplum örgütlerinin ana amaçlarından birisi de budur. Milli iradeye açık veya kapalı olarak muhalefet eden odaklara, unsurlara karşı halkın sesi olarak sesini yükseltmek ve bozulan sistemin tekrar sağlıklı olarak işlenmesini sağlamaktır. Sivil toplum örgütlerimizin sayısı ne kadar çok artarsa, demokrasimiz o kadar ileri gitmiş olur."

Yıldırım, Sivil Dayanışma Platformunun, ülke adına güzel hizmetlere ve toplumsal faaliyetlere imza atacağına yürekten inandığını kaydetti.

- "Yeni hizmet binalarıyla daha çok çalışacağız"

Sivil Dayanışma Platformu Başkanı Ayhan Oğan da platformun Türkiye'nin değişik yerlerinden 498 vakıf, dernek ve sendikanın iştirakiyle kurulduğunu söyledi.

Bugüne kadar anayasa ve demokratikleşme gibi Türkiye'nin siyasi süreçlerinde önemli katkılarda bulunduklarını belirten Oğan, yeni hizmet binalarıyla daha çok çalışacaklarını dile getirdi.

Açılış töreninde Başbakan Yıldırım'ın yanı sıra, Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, AK Parti milletvekilleri ve parti teşkilatı da hazır bulundu.

Konuşmaların ardından Yıldırım, platformun açılışını gerçekleştirdi.



Yorumlar