Sivas'taki "kesik baş" cinayeti davası

- Kentte 14 yıl önce bir uzman çavuşun başı kesilerek öldürülmesiyle ilgili, cinayetin azmettiricisi olarak tutuklanan maktulün eşi ile akrabasının yargılanmasına devam edildi

Google Haberlere Abone ol
Sivas'taki "kesik baş" cinayeti davası

SİVAS (AA) - Sivas'ta 2002'de bıçaklandıktan sonra başı kesilip gövdesinden ayrılmış bulunan uzman çavuşun öldürülmesiyle ilgili azmettirici olarak tutuklanan maktulün eşi ile akrabası sanığın yargılanmasına devam edildi.

Sivas 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki üçüncü duruşmaya, azmettirici olduğu iddia edilen maktulün eşi Meryem Şule Erdemir Keleş (39) ile taraf avukatları ve öldürülen uzman çavuş Adem Keleş'in bazı yakınları katıldı. Cinayeti işlediği öne sürülen Murat Arısoy (36) ise akli dengesinin yerinde olup olmadığına dair rapor için İstanbul'a gönderildiğinden duruşmaya katılmadı.

Duruşmada tanık olarak dinlenen Meryem Keleş'in kız kardeşi A.K, önceki duruşmada ablasının, eniştesinin kendisine tecavüz ettiği yönündeki iddialarının gerçeği yansıtmadığını söyledi.

"Ablam, eniştemin bana tecavüz ettiği yönünde iftirada bulunuyor. Dava amacından saptırılmak istenmektedir." diyen A.K, kendisine bu şekilde iftira atan ablası ve birlikte yaşadığı D.K'dan şikayetçi olduğunu belirtti.

- Kızı annesini suçladı

Diğer tanık, Keleş'in kızı H.M.K. ise annesinin D.K. ile yaşadığı 4 yıl boyunca şiddet gördüğünü öne sürerek, teyzesinin yanına yerleştiğini kaydetti.

İstanbul'da yaşayan diğer teyzesinin yanına gezmeye gittiklerinde, teyzesinin Murat Arısoy'un eve geldiğini ve kendisiyle görüşmek istediğini söylediğini anlatan H.M.K, şöyle konuştu:

"D.K. daha önceki anlatımlarında 'Babanızı anneniz öldürttü, Murat Arısoy'a öldürttü.' demişti. Bu yüzden Arısoy ile görüşmek istemiyordum ama olayı dinlemek için kabul ettim. Murat Arısoy ile yaptığımız görüşmede, 'Bu şekilde olmasını istemezdim, sizin bu hale düşeceğinizi bilseydim yapmazdım. Hep annenizin halt yemesi. Annen sizin perişan olduğunuzu söyleyerek bu işi yaptırdı. Beni affetmeni beklemiyorum.' dedi. Ben de kızarak 'Seni affetmiyorum, hakkımı da helal etmiyorum.' dedim. Yaşım küçük olduğu için olayın ayrıntılarını sormadım. Bu olayda suçu olan Murat Arısoy'dan, annemden ve mahkemenin seyrini değiştirmek isteyen D.K'dan da bize her türlü eziyeti yaptığı ve tehdit ettiği için şikayetçiyim."

Sanık Keleş de kocasının ölümünden sonra D.K. ile istenmeyen bir evlilik yaptığı için kendisine iftira atıldığını savundu.

Duruşma, sanık Murat Arısoy'un akli dengesinin yerinde olup olmadığına dair raporun beklenmesi ve dosyadaki eksiklerin giderilmesi için 20 Ekim'e ertelendi.

- Olay

Sivas'ta, 1 Mayıs 2002'de Yenidoğan Mahallesi'nde Uzman Çavuş Adem Keleş'in başı kesilerek öldürülmesiyle ilgili 13 yıl boyunca delil toplayan Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu ekipleri, 10 Aralık 2015'te Keleş'in eşi Meryem Şule Erdemir Keleş'i (39) Kayseri'de cinayetin azmettiricisi, akrabası Murat Arısoy'u (36) da İstanbul'da katil zanlısı olarak yakalamıştı.

Yorumlar