Sivas'taki kesik baş cinayeti davası

- Kentte 14 yıl önce bir uzman çavuşun başının kesilerek öldürülmesiyle ilgili, cinayetin azmettiricisi olarak tutuklanan maktulün eşi ile katil zanlısı akrabasının yargılanmasına devam edildi

Google Haberlere Abone ol
Sivas'taki kesik baş cinayeti davası

SİVAS (AA) - Sivas'ta 2002 yılında bıçaklandıktan sonra başı kesilip gövdesinden ayrılmış bulunan uzman çavuşun öldürülmesiyle ilgili azmettirici olarak tutuklanan maktulün eşi ve katil zanlısı akrabasının yargılanmasına devam edildi.

Sivas 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki üçüncü duruşmaya, azmettirici olduğu iddia edilen maktulün eşi Meryem Şule Erdemir Keleş (39), cinayeti işlediği öne sürülen akrabası Murat Arısoy (36) ile taraf avukatları ve öldürülen uzman çavuş Adem Keleş'in bazı yakınları katıldı.

Duruşma, Meryem Keleş'in birlikte yaşadığı D.K'nın mahkemeye gönderdiği dilekçenin okunmasıyla başladı. D.K. kendisini aldattığı düşüncesiyle eşi Keleş'i ihbar ettiğini belirttiği dilekçesinde, pişmanlık yaşadığını kaydetti.

Duruşmada mahkeme heyetinden söz alan Keleş, "Üzerime atılı suçu ve suçlamaları kabul etmiyorum." dedi.

Eşi Adem Keleş'in kız kardeşi A.K'ye tecavüz ettiğini öne süren Keleş, "Kardeşim perişan haldeydi, ne olduğunu sorduğumda 'Abla bana daha fazla sorma' dedi ve ağladı, ailemiz de bunu biliyordu. Eşimin hallerinden de şüphelendim." diye konuştu.

Eşinin öldürülmesi konusunda Arısoy'a bir talimat vermediğini savunan Keleş, "Ben 'gel öldür' diye kesinlikle bir talimat vermedim. Olaylardan etkilendiğini düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

- "Tecavüzden bahsetmediler"

Arısoy ise önceki savunmasını yineledi ve üzerine atılı suçlamamaları kabul etmediğini söyledi.

Maktulü, daha önceki savunmalarında detaylarını anlattığı şekilde kendisinin öldürdüğünü dile getiren Arısoy, Keleş'in her celsede farklı bir senaryo yazdığını ileri sürdü.

Arısoy, "A.K. olayıyla ilgili şunu söylemek isterim. Gerek Meryem, gerek kız kardeşi Elif, A.K'nın tacize uğradığını, daha doğrusu sarkıntılık düzeyinde bir olay olduğunu söylediler. Bana, tecavüz ya da benzer bir girişimden hiçbir şekilde bahsetmediler." şeklinde konuştu.

Sanık Arısoy, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Meryem'in bir bayan olarak savunmasız olmasına acıdım. Aile şefkatinden yoksun büyüdüğüm için olayların içerisinde kendimi buldum. Meryem'in bugün tanıdığım halini o gün bilmiş olsaydım, bugün burada olmazdım. Maktulü, savunmalarımda detayını anlattığım şekilde ben öldürdüm. Meryem, maktulün yeri ve ne yaptığına dair günlük bilgi aktarımında bulundu. Tehlikeli olabileceğini ve yanında sürekli silah taşıdığını belirtti. Kendisi öldürmemi söylemişti."

Murat Arısoy'un İstanbul Adli Tıp Kurumundan akli dengesinin yerinde olup olmadığına dair raporu bekleyen mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı 6 Eylül'e erteledi.

- Olay

Sivas'ta, 1 Mayıs 2002'de Yenidoğan Mahallesi'nde Uzman Çavuş Adem Keleş'in başının kesilerek öldürülmesiyle ilgili 13 yıl boyunca delil toplayan Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu ekipleri, 10 Aralık 2015'te uzman çavuşun eşi Meryem Şule Erdemir Keleş'i (39) Kayseri'de cinayetin azmettiricisi, akrabası Murat Arısoy'u (36) da İstanbul'da katil zanlısı olarak yakalamıştı.

Yorumlar