Sivas'taki FETÖ/PDY davası

- Sivas merkezli 4 ilde düzenlenen FETÖ/PDY operasyonu kapsamında haklarında dava açılan 38 sanığın yargılanmasına devam edildi

Google Haberlere Abone ol
Sivas'taki FETÖ/PDY davası

SİVAS (AA) - Sivas merkezli Ankara, İstanbul ve Erzincan'da "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY)" yönelik düzenlenen operasyon kapsamında haklarında dava açılan 38 kişinin yargılanmasına devam edildi.

Sivas 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, sanıklar H.B, A.P, A.E, Y.T, İ.A, S.E, R.Ç, A.Ç, F.K, O.O, M.D, T.F, H.K, O.S, A.N.T, M.Ş, B.B, A.I, H.İ, T.K, E.Ş, A.Y, İ.B, S.Ş, Ü.B, M.E.Ç, E.K, İ.Ç, İ.H.A, R.T, H.K, O.A, M.K, F.E, H.T. ve M.T. ile sanıkların avukatları ve müştekiler katıldı. Yurt dışına kaçan sanıklar Z.B. ve S.D'nin ise haklarında yakalama kararı bulunuyor.

"Kamu kurum ve kuruluşlarını dolandırmak", "terör örgütü FETÖ/PDY'ye üye olmak" ve "tehdit" suçlamalarıyla yargılanan sanıkların dinlenmesinin ardından mahkeme, Mali Suçları Araştırma Kurulundan (MASAK) istenen raporların gelmediği gerekçesiyle duruşmayı 29 Eylül'e erteledi.

Sivas Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince "hayırseverlerin dini duyguları istismar edilerek arsalarının Paralel Yapı'ya kazandırılması, imam hatiplere ayrılmış arsa ve okulların kumpas yoluyla FETÖ/PDY'ye yakın kuruluşlara tahsis edilmesi" iddiaları üzerine 11 Aralık 2015'te Sivas merkezli Ankara, İstanbul ve Erzincan'da operasyon düzenlenmişti. Gözaltına alınan 17 zanlıdan 9'u tutuklanmıştı. Operasyon kapsamında daha sonra 4 kişinin daha tutuklanmasıyla tutuklu sayısı 13'e yükselmişti.

Tutuklu sanıklar, 13 Nisan'da görülen davanın ilk duruşmasında tahliye edilmişti.

Sivas Sulh Ceza Hakimliğince Ceza Muhakemesi Kanunu'nun ilgili maddesi gereğince operasyon kapsamında, Sultan Murat Eğitim Kurumları, Selçuk Fen Eğitim Hizmetleri AŞ ve Gökkuşağım Eğitim Danışmanlık, Basın Yayın, Pazarlama ve İnşaat Turizm AŞ'ye 25 Mart'ta kayyum atanmıştı.


Yorumlar