Sivas'ta yaralı kurtarma tatbikatı

- Kaza yapmış bir araçta sıkışan 2 kişinin AFAD ekiplerince kurtarıldığı tatbikat, gerçeğini aratmadı - Sivas Valisi Barut: - "Trafiği, kurallı bir hayat biçimi olarak kabullenmemiz gerekir"

Google Haberlere Abone ol
Sivas'ta yaralı kurtarma tatbikatı

SİVAS (AA) - Sivas'ta Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası dolayısıyla düzenlenen programda, trafik kazasında yaralı kurtarma tatbikatı yapıldı.

Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi'nin bahçesindeki etkinlik, Melek Reşit Hanım Anaokulu öğrencilerinin trafik kurallarıyla ilgili gösterisiyle başladı.

Sivas Valisi Alim Barut, programda yaptığı konuşmada, trafik kurallarının önemine değinerek "Dünyada artan nüfus ve taşıt sayısı nedeniyle çağımızın en önemli konularından biri de trafik güvenliği olmuştur. Trafikte herkesin birbirine saygı göstermesi gerekir. Trafiği, kurallı bir hayat biçimi olarak kabullenmemiz gerekir." diye konuştu.

Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Sefer Yerebakan da trafik güvenliğini tehlikeye düşüren iki temel sebep olduğunu hatırlatarak "Bunlar, bilgisizlik ve bilinçli olarak kurallara uymamaktır. İşte bu nedenle dünyada bilinen tüm ölüm nedenleri arasında trafik kazaları her yıl ilk 3 sırada yer almaktadır." dedi.

Konuşmaların ardından trafik kazasında yaralı kurtarma tatbikatı yapıldı. Tatbikatta, kaza yapmış bir araçta sıkışan 2 kişi, AFAD ekiplerince çıkarıldı. Yaralılara ambulansta müdahale edildi.

Daha sonra Vali Barut, yılın şoförü seçilen İmdat Güngör'e çeşitli hediyeler verdi.

Programa, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal, İl Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan, İl Jandarma Komutanı Albay Bektaş Aslan ve bazı protokol üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

Yorumlar