Sivas'ta "Aşmak İçin Hareket" etkinliği

- Vali Yardımcısı Kalaylı ve Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Ayva'nın da aralarında bulunduğu yetkililer engellilerle bocce oynadı, futbol maçı yaptı - Görme engelli Ayva, futbol maçında kalecilik yaptı

Google Haberlere Abone ol
Sivas'ta "Aşmak İçin Hareket" etkinliği

SİVAS (AA) - Sivas Vali Yardımcısı Ömer Kalaylı ve Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva engellilerle bocce oynadı, futbol maçı yaptı.

Cumhurbaşkanlığının himayesinde Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Türkiye Beyazay Derneğince yürütülen "Aşmak İçin Hareket" projesi kapsamında Sivas'ta etkinlik düzenlendi.

Sivas Vali Yardımcısı Kalaylı, 4 Eylül Stadyumu dış sahasında düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, 10-16 Mayıs arasında Engelliler Haftası'nın kutlandığını anımsatarak, bu kapsamda bazı etkinlikler düzenlendiğini belirtti.

Bugünkü etkinlikle engellilik konusunda toplumu bilinçlendirmek istediklerini dile getiren Kalaylı, "Engellilerimizin sorunlarını paylaşmamız lazım. Sorunlar paylaştıkça azalır ve ortadan kalkar. Hayatı paylaşmak için de hiçbir engel yoktur, sevgi her engeli aşar." dedi.

Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva da Sivas'ta önemli bir dönüşümün, gelişmenin ve değişmenin başlangıcının yapıldığını ifade etti.

Organizasyonları yapan kurumlara teşekkür eden Ayva, "Çocuğumuzun veya ailemizden birisinin engelli olmasını istemeyiz. Engelli olunca çok sıkıntılar, acılar çekeceğiz, çok sorun yaşayacağız diye düşünüyoruz. Geniş dünya daralacak, bunalım yaşayacağız diye düşünüyoruz. Halbuki hiç öyle değil." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kalaylı, Ayva, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Salim Kılıç, AFAD Müdürü Nazif Ekici ile bazı kurumların müdürleri, engellilerle bocce oynadı, futbol maçı yaptı.

Futbol maçında görme engelli Lokman Ayva kalecilik yaptı.

Etkinlikte, engelli sporcular çeşitli gösteriler de sundu.

Yorumlar