Sivas olaylarının 23. yılı

- CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba: - "CHP olarak yaşananlardan ders çıkarmak ve toplumsal hafızamızı canlı tutmak için her yıl olduğu gibi bu yıl da Madımak'ta olacağız. 19 milletvekilimizle katliamda hayatını kaybeden aydınlarımızı bir kez daha anacağız"

Google Haberlere Abone ol
Sivas olaylarının 23. yılı

ANKARA (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "CHP olarak yaşananlardan ders çıkarmak ve toplumsal hafızamızı canlı tutmak için her yıl olduğu gibi bu yıl da Madımak'ta olacağız. 19 milletvekilimizle katliamda hayatını kaybeden aydınlarımızı bir kez daha anacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Ağbaba, Sivas olaylarının 23. yılı dolayısıyla yayımladığı mesajında, "Yakın tarihin en kara günlerinden biri olan Sivas katliamının 23. yılında hala aynı acıyı ve hüznü yaşıyoruz." ifadesini kullandı.

Türkiye'nin katliamlar ülkesi haline geldiğini ileri süren Ağbaba, İstanbul'da 44 kişinin bir katliama kurban gittiğini belirtti.

Ağbaba, İslamcı terör örgütlerinin arka arkaya yaptıkları katliamları görmezden gelerek, 44 kişinin hayatını kaybettiği bu olayda güvenlik zafiyetinin olmadığını açıklayanların, Sivas'taki ateşi yakmaya devam ettiklerini öne sürdü.

Meclis'e konunun aydınlatılması ve yaraların sarılması için çok sayıda kanun teklifi ve önerge verdiklerini, rapor hazırladıklarını vurgulayan Veli Ağbaba, şunları kaydetti:

"CHP olarak yaşananlardan ders çıkarmak ve toplumsal hafızamızı canlı tutmak için her yıl olduğu gibi bu yıl da Madımak'ta olacağız. 19 milletvekilimizle katliamda hayatını kaybeden aydınlarımızı bir kez daha anacağız."

Yorumlar