Şişli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin yıkılacağı iddiası

İSTANBUL (AA) - Şişli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği üyeleri, lisenin yıkılarak yerine alışveriş merkezi ve rezidans...

Google Haberlere Abone ol
Şişli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin yıkılacağı iddiası

İSTANBUL (AA) - Şişli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği üyeleri, lisenin yıkılarak yerine alışveriş merkezi ve rezidans yapılacağı iddiasında bulundu.

Dernek Başkanı Ercan Bodur ve bazı üyeler, lisenin önünde toplanarak konuya ilişkin basın açıklaması yaptı. Bodur, okulun üzerinde bulunduğu arazinin Sultan Beyazıt Vakfı'ndan Bulgar okulu yapılması için Cumhuriyet dönemi öncesinde padişah tarafından Bulgar Ekzarhlığı'na tahsis edildiğini belirterek, "Okulun üzerinde bulunduğu 60 dönüm arazi, 2011 yılında azınlık mallarının geri iadesi olarak çıkarılan yasa kapsamında Bulgar Ekzarhlığı Ortodoks Kilisesi Vakfı'na iade edilmiştir." dedi.

Bodur, okul arazisinin tapusunu 7 Haziran 2012'de alan Bulgar Ekzarhlığı Ortodoks Kilisesi Vakfı'nın 31 Temmuz 2012'de bir inşaat şirketi ile kat karşılığı inşaat sözleşmesi yaptığını ileri sürdü.

İmar planlarına açılan davalar sonucu 60 dönümlük arazinin 17 dönümlük bir kısmının okul alanı olarak ayrıldığını belirten Bodur, şunları kaydetti:

"Arazinin geri kalanına cami, alışveriş merkezi, rezidans yapılacak şekilde imar değişikliği onaylanmıştır. Bugün itibarıyla okulumuz mezunlar derneğinin Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Milli Eğitim Bakanlığı'na açtığı iki dava halen sürmektedir. Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne açtığımız davada okul arazisinin tapusunun vakfa iadesinin iptalini istemekteyiz. Milli Eğitim Bakanlığı'na açtığımız davada ise Bakanlık olarak Vakıflar Genel Müdürlüğü nezdinde gerekli girişim ve araştırmanın yapılması ve taşınmazın tekrar hazine adına kayıt ve tescili için gerekli hukuki girişimlerin yapılması, bu mümkün olmadığı takdirde 1958 tarihli tahsis kararı doğrultusunda kamulaştırma yapılmasını talep etmekteyiz."

Yorumlar