Şişecam Düzcam'dan "Cam Ustalık Projesi"

İSTANBUL (AA) - Şişecam Düzcam, endüstriyel cam sektörüne değer katması hedefiyle Cam Ustalık Projesi'ni hayata geçirdi. Şişecam Düzcam açıklamasına göre...

Google Haberlere Abone ol
Şişecam Düzcam'dan "Cam Ustalık Projesi"

İSTANBUL (AA) - Şişecam Düzcam, endüstriyel cam sektörüne değer katması hedefiyle Cam Ustalık Projesi'ni hayata geçirdi.

Şişecam Düzcam açıklamasına göre, şirket, cam sektöründe yer alan mesleklerin ulusal standartlarının hazırlanması için Mesleki Yeterlilik Kurumu ile iş birliği yaptı.

İş birliği kapsamında endüstriyel cam sektörüne büyük değer katması planlanan "Cam Ustalık Projesi" hayata geçirildi. Eğitim ve ustalık programı olarak adlandırılan proje ile sektörün nitelikli iş gücü ve insan kaynağı ihtiyacının karşılanması amaçlanıyor.

Proje ile yapılan işin kalitesi ve zamanında tesliminin yanı sıra müşteri memnuniyeti ve işletmenin devamlılığı hedefleyen Şirket, söz konusu projeyi 2016-2018 döneminde yürütme kararı aldı. Bu doğrultuda öncelikle cam sektörüne yönelik Ulusal Mesleki Yeterlilik Sistemi'nin kurulması için gereken adımlar atıldı.

Şişecam Düzcam, Ulusal Mesleki Yeterlilik Sistemi ile cam sektöründeki işletmelerde yer alan mesleklere yönelik ulusal meslek standartlarının ve yeterliliklerinin oluşturulması, mesleki ve teknik eğitim ve öğretim programlarının bu standartlara ve yeterliliklere göre hazırlanması, iş gücünün mesleki yeterliliğinin akredite olmuş ve Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından yetkilendirilmiş kuruluşlarca yapılan sınavlar sonucunda belgelendirilmesi sağlanacak.

Cam sektöründeki gelişime paralel artan nitelikli iş gücü ihtiyacının karşılanmasını da misyon edinen Şişecam Düzcam, projeyle sektöre yönelik eğitim ve ustalık programlarının oluşturulmasına destek verecek.


Yorumlar