Şişecam Cam Ambalaj'dan "Cam Kumbara Boyama Şenliği"

İSTANBUL (AA) - Şişecam Cam Ambalaj, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak ve cam geri dönüşümü konusunda farkındalık yaratmak amacıyla "Cam...

Google Haberlere Abone ol
Şişecam Cam Ambalaj'dan "Cam Kumbara Boyama Şenliği"

İSTANBUL (AA) - Şişecam Cam Ambalaj, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak ve cam geri dönüşümü konusunda farkındalık yaratmak amacıyla "Cam Yeniden Cam" projesi kapsamında Ataşehir Belediyesi ile kumbara boyama etkinliği gerçekleştirdi.

Şişecamdan yapılan açıklamaya göre, 7. Çevre Festivali kapsamında Ataşehir Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen "Cam Kumbara Boyama Şenliği"ne katılan ziyaretçiler, cam geri dönüşüm kumbaralarını boyayarak yeniden tasarladı.

Ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlik kapsamında, öğrenciler tarafından boyanan 10 cam kumbara, 4-12 Haziran tarihlerinde Palladium AVM’de sergilenecek.

Şişecam Cam Ambalaj, camın en sürdürülebilir ambalaj malzemesi olmasından hareketle 2011 yılında Türkiye'nin en kapsamlı sürdürülebilirlik ve sosyal sorumluluk projelerinden biri olan Cam Yeniden Cam'ı hayata geçirdi.

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) ve İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından ödüllendirilen proje ile camın hem çevre hem de sağlık açısından en doğru ambalaj olduğundan hareketle cam geri dönüşümü konusunda farkındalık yaratılması hedefleniyor.

Projenin nihai amacı, toplumsal bir davranış değişikliği oluşturularak geri dönüşüm toplumuna geçişi sağlamak şeklinde belirlendi.

Proje kapsamında anaokulları ve ilköğretimi kapsayan eğitim faaliyetleriyle çocuklara, sokak aktiviteleriyle toplumun her kesimine, ÇEVKO ile yapılan işbirliğiyle STK’lara, belediyelere hibe edilen cam kumbaraları ve cam ambalaj atığı toplama araçlarıyla yerel yönetimlere, hizmete sunulan cam kırma makineleriyle kafe, otel, restoran gibi işletmelere, cam ambalaj atıklarını yeniden üretimde kullanılabilir hale getiren tesislere verilen teknik ve finansal destekle de özel sektöre ulaşılıyor.

Yorumlar