Şişecam Cam Ambalaj 4. İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali'nde

- Cam Yeniden Cam Atölyesi ile çocuklara geri dönüşüm bilinci aşılandı

Google Haberlere Abone ol
Şişecam Cam Ambalaj 4. İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali'nde

İSTANBUL (AA) – Şişecam Cam Ambalaj, geri dönüşümde farkındalığı artırmak amacıyla yürüttüğü Cam Yeniden Cam Projesi kapsamında 4'üncü İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali'nde yer aldı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Şişecam Cam Ambalaj'ın, atölye sponsoru olduğu ve "Uyandırma Servisi: Günaydın" konseptiyle düzenlenen bienal kapsamında oluşturulan çeşitli atölyeler, 20 gün boyunca 4 bin 600 çocuk ve genç tarafından ziyaret edildi.

Şişecam Cam Ambalaj, bienal kapsamında bir araya geldiği çocuk ve gençlerin hem yaratıcılıklarına dokundu hem de camın geri dönüşümünün önemine dikkati çekti.

Palet Kültür Sanat ve Eğitim Derneği tarafından İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) kurumsal ortaklığıyla düzenlenen bienalde, Cam Yeniden Cam Projesi kapsamında Geri Dönüşüm Atölyeleri oluşturan Şişecam Cam Ambalaj, deneyimli sanat eğitmenleri yönetiminde her çocuğun özgün sanat çalışmaları üretmesine imkan sağlayan eğlenceli içerikler oluşturdu.

Bienal süresince 12 kez gerçekleştirilen ve her biri yaklaşık 1,5 saat süren Cam Yeniden Cam Atölyesi'ne katılan çocuklar hem camın sağlık üzerindeki etkisi hem de camın geri dönüşüm serüveni konusunda bilgilendirildi. Atölye çalışması sırasında camın geri dönüşüm süreci, cam ambalaj atıklarının nasıl toplandığı ve sonra tekrar cama dönüşümünün nasıl sağlandığı sorularına cevap bulmaya çalışan minik ziyaretçiler için sanat faaliyetleriyle cam geri dönüşümü konusunda farkındalık yaratıldı.

Bienal kapsamında gerçekleştirilen atölyeye katılan çocuklardan, kendi cam geri dönüşümü kahramanlarını hayal etmeleri de istendi. Hayallerini yaratan çocuklar geri dönüşüme imkan veren cam kumbaralarını birer Cam Kurtaran Kahraman’a dönüştürerek hem hayallerini gerçekleştirdi hem de sürdürülebilir bir gelecek için adım attı.


- Cam Yeniden Cam Projesi


Şişecam Cam Ambalaj, camın en sürdürülebilir ambalaj malzemesi olmasından hareketle 2011 yılında Türkiye'nin en kapsamlı sürdürülebilirlik ve sosyal sorumluluk projelerinden biri olan Cam Yeniden Cam’ı hayata geçirdi.

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) ve İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından ödüllendirilen bu projede, camın hem çevre hem de sağlık açısından en doğru ambalaj olduğundan hareketle cam geri dönüşümü konusunda farkındalık yaratılması hedefleniyor. Projenin nihai amacı, toplumsal bir davranış değişikliği yaratarak geri dönüşüm toplumuna geçişi sağlamak olarak belirlendi.

Proje kapsamında, anaokulları ve ilköğretimi kapsayan eğitim faaliyetleriyle çocuklara, sokak aktiviteleriyle toplumun her kesimine, ÇEVKO ile yapılan iş birliğiyle STK'lara, belediyelere hibe edilen cam kumbaraları ve cam ambalaj atığı toplama araçlarıyla yerel yönetimlere, hizmete sunulan cam kırma makineleriyle kafe, otel, restoran gibi işletmelere, cam ambalaj atıklarını yeniden üretimde kullanılabilir hale getiren tesislere verilen teknik ve finansal destekle de özel sektöre ulaşılıyor.

Yorumlar