Şırnak'taki terör saldırısı

-Saldırıda ağır yaralanan ve tedavi gördüğü GATA'da şehit olan piyade er İsmail Çil'in cenazesi, memleketi Trabzon'a getirildi

Google Haberlere Abone ol
Şırnak'taki terör saldırısı

TRABZON (AA) - Şırnak'taki terör saldırısında ağır yaralanan ve tedavi gördüğü Gülhane Askeri Tıp Akademisinde (GATA) şehit olan piyade er İsmail Çil'in cenazesi, memleketi Trabzon'a getirildi.

Türk Hava Kuvvetlerine ait uçakla Trabzon Havalimanı'na getirilen şehit Çil'in cenazesi, ailesi ve yakınlarının yanı sıra Trabzon Valisi Yücel Yavuz, İl Garnizon Komutanı Jandarma Albay Okçin Akşit, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, 4. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Vekili Piyade Albay Ahmet Burak Yürüten tarafından karşılandı.

Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, silah arkadaşlarının omuzlarında cenaze aracına taşındı. Bu sırada, şehit Çil'in cenazesi ile aynı uçakta gelen anne Emine ve baba Afan Çil'in ayakta durmakta zorluk çektiği görüldü. Şehit askerin küçük kardeşi Sinan Çil'in ise ağabeyinin cenazesinin götürülüşü sırasında gözyaşlarına hakim olamadığı gözlendi.

Törenin ardından Arsin ilçesine götürülen şehit Çil'in cenazesi, yarın Arsin Merkez Ulu Camisi'nde öğlen vakti kılınacak cenaze namazının ardından Örnekköy'deki aile mezarlığında defnedilecek.



Yorumlar