Şırnak ve Nusaybin'deki terör operasyonları

- Genelkurmay Başkanlığından, bölücü terör örgütüne yönelik tamamlanan operasyonlar kapsamında Nusaybin'de 495 teröristin etkisiz hale getirildiği, 515 barikatın kaldırıldığı, bin 256 el yapımı patlayıcı imha edildiği, Şırnak'ta ise 505 teröristin etkisiz hale getirildiği, 238 barikatın kaldırıldığı, bin 566 el yapımı patlayıcı imha edildiği bildirildi

Google Haberlere Abone ol
Şırnak ve Nusaybin'deki terör operasyonları

ANKARA (AA) - Genelkurmay Başkanlığından, bölücü terör örgütüne yönelik tamamlanan operasyonlar kapsamında Mardin'in Nusaybin ilçesinde 495 teröristin etkisiz hale getirildiği, 515 barikatın kaldırıldığı, bin 256 el yapımı patlayıcı imha edildiği, Şırnak'ta ise 505 teröristin etkisiz hale getirildiği, 238 barikatın kaldırıldığı, bin 566 el yapımı patlayıcı imha edildiği bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, Şırnak il merkezi ile Mardin'in Nusaybin ilçesinde, bölücü terör örgütünün faaliyetlerini sona erdirmek, kamu güvenliği ile asayiş ve huzuru yeniden tesis etmek için Mardin Valiliğinin 10 Mart ve Şırnak Valiliğinin 13 Mart tarihli kuvvet talepleri üzerine 14 Martta operasyon başlatıldı.

Emniyet Genel Müdürlüğü unsurlarıyla birlikte yürütülen müşterek operasyon 3 Haziran'da tamamlandı. Operasyon sırasında sivil halkın zarar görmemesi için azami özen gösterildi.

Nusaybin'deki operasyonda 495 terörist etkisiz hale getirildi, 515 barikat kaldırıldı, 53 çukur kapatıldı ve bin 256 el yapımı patlayıcı imha edildi. Güvenlik güçleri, ilçede 239 çeşitli cins ve çapta silah ile bunlara ait 11 bin 41 mühimmat, 45 telsiz ve el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan 40 kilogram patlayıcı madde ele geçirdi.

Şırnak'taki operasyonda ise bölücü terör örgütü üyesi 505 kişi etkisiz hale getirildi. 238 barikatı kaldıran güvenlik güçleri, 39 çukuru kapattı, bin 566 el yapımı patlayıcıyı imha etti. Güvenlik güçleri operasyon kapsamında çeşitli tür ve çapta 280 silah ve bunlara ait 25 bin 929 mühimmat, dokuz telsiz ve el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan 6 bin 420 kilogram patlayıcı madde ele geçirdi.

Bölgede ayrıntılı arama/tarama faaliyetlerini yürüten güvenlik güçleri, çukurların kapatılması, barikatların kaldırılması ve el yapımı patlayıcıların etkisiz hale getirilmesine yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

- "Hain saldırılar en etkin şekilde karşılığını bulmaktadır"

Genelkurmay Başkanlığının açıklamasında, şunlar kaydedildi:

"Ülkemizin ve milletimizin bütünlüğüne ve binlerce yıllık kardeşliğimize kasteden eylemleriyle masum vatandaşlarımıza ve güvenlik güçlerimize karşı haince ve kalleşçe yapılan saldırılar en etkin şekilde karşılığını bulmaktadır, bulacaktır. Türk Silahlı Kuvvetleri, ülkemizin ve milletimizin huzur ve güvenliğini temin etmek için teröristle mücadele kapsamında kendisine verilen her türlü görevi bugüne kadar başarıyla yerine getirmiş, bundan sonra da aynı inanç, azim ve fedakarlıkla, kolluk kuvvetlerine destek sağlamaya devam edecektir.

Operasyonlarda şehit olan kahraman silah arkadaşlarımıza, emniyet mensuplarımıza ve geçici köy korucularımıza Allah'tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralanan silah arkadaşlarımıza acil şifalar dileriz. Operasyonlar esnasında büyük bir kahramanlık ve fedakarlıkla omuz omuza görev yapan, gerektiğinde birlikte şehit olan veya yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza, emniyet mensuplarımıza ve geçici köy korucularımız ile operasyon süresince yaşadıkları zorluklara rağmen, güvenlik güçlerine gönülden destek veren bölgedeki kadirşinas vatandaşlarımıza ve hiçbir zaman bizlerden engin sevgi ve desteğini esirgemeyen asil milletimize teşekkür ederiz."

Yorumlar