Sırbistan'da Türk tekstil fabrikası açıldı

NİŞ (AA) - Sırbistan'ın güneyindeki Niş şehrinde, Türk tekstil fabrikasının açılışı yapıldı. Açılış törenine Sırbistan Başbakanı Aleksandar Vucic, Türkiye'nin...

Google Haberlere Abone ol
Sırbistan'da Türk tekstil fabrikası açıldı

NİŞ (AA) - Sırbistan'ın güneyindeki Niş şehrinde, Türk tekstil fabrikasının açılışı yapıldı.

Açılış törenine Sırbistan Başbakanı Aleksandar Vucic, Türkiye'nin Belgrad Büyükelçisi Mehmet Kemal Bozay ve Aster Tekstil Müdürü İsmail Kocail ve diğer konuklar katıldı.

Törende konuşan Vucic, açılışı yapılan fabrikanın önemli bir istihdam sağlayacağını vurgulayarak, "Zamanla başta başkent Belgrad'ın yanı sıra güney şehirlerimizdeki işsizlik oranını da azaltacağız." dedi.

Vucic, yeni tekstil firmasının açılmasına katkıda bulunan Belgrad Büyükelçisi Bozay ve ilgili bakanlara teşekkür etti.

Büyükelçi Bozay da bu projede kendilerine destek olan herkese teşekkür ederek, ilerleyen dönemde Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ile birlikte Niş Kalesi'nin restorasyon çalışmalarını da yapacaklarını söyledi.

Niş Belediye Başkanı Darko Bulatovic ise tekstil fabrikasının 6 ay gibi kısa bir sürede yürütülen yoğun çalışmalar sonucu açıldığını kaydetti.

Aster Tekstil Müdürü Kocail de fabrikanın Sırbistan'da "güven, istikrar ve girişimciliğin sembolü" olması temennisinde bulunarak, "Fabrikada şu an 350 işçi istihdam edildi. Bu sayının 2018 yılı sonuna kadar 2 bine yükseleceği kanaatindeyiz." diye konuştu.

Yorumlar