Sırbistan'da hükümet güvenoyu aldı

BELGRAD (AA) - Sırbistan'da Sırp İlerleme Partisi (SNS) Genel Başkanı ve Başbakan Aleksandar Vucic'in kurduğu hükümet güvenoyu aldı. Sırbistan Meclisi'nde üç...

Google Haberlere Abone ol
Sırbistan'da hükümet güvenoyu aldı

BELGRAD (AA) - Sırbistan'da Sırp İlerleme Partisi (SNS) Genel Başkanı ve Başbakan Aleksandar Vucic'in kurduğu hükümet güvenoyu aldı.

Sırbistan Meclisi'nde üç gündür devam eden oturumun ardından yapılan güven oylamasında, 163 milletvekili yeni hükümet için "evet", 62 milletvekili ise "hayır" oyu kullandı. 24 milletvekili ise oylamaya katılmadı.

Oylamanın ardından Meclis Başkanı Maja Gojkovic, Başbakan Aleksandar Vucic ve yeni kabinedeki isimleri tebrik etti.

Güven oylamasının ardından yemin edecek yeni kabine üyeleri, resmen göreve başlayacak.

Yeni kabinede yer alan isimler ve bakanlıkları şöyle:

Başbakan Aleksandar Vucic, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı İvica Dacic, Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Nebojsa Stefanovic, Başbakan Yardımcısı ve İnşaat, Ulaşım ve Altyapı Bakanı Zorana Mihajlovic, Başbakan Yardımcısı ve Ticaret, Turizm ve Telekomünikasyon Bakanı Rasim Ljajic, Maliye Bakanı Dusan Vujovic, Ekonomi Bakanı Goran Knezevic, Savunma Bakanı Zoran Djordjevic, Tarım ve Çevre Koruma Bakanı Branislav Nedimovic, Maden ve Enerji Bakanı Aleksandar Antic, Adalet Bakanı Nela Kuburovic, Devlet ve Kamu Yönetimi Bakanı Ana Brnabic, Eğitim, Bilim ve Teknolojik Gelişim Bakanı Mladen Sarcevic, Sağlık Bakanı Zlatibor Loncar, Çalışma, İstihdam ve Sosyal Politikalar Bakanı Aleksandar Vulin, Gençlik ve Spor Bakanı Vanja Udovicic, Kültür ve Enformasyon Bakanı Vladan Vukosavljevic, devlet bakanları Jadranka Joksimovic, Slavica Djukic Dejanovic, Milan Krkobabic.

Bu arada, homoseksüel olduğu bilinen Ana Brnabic'e yeni kabinede görev verilmesi, ülkedeki LGBT topluluğu tarafından "tarihi an" olarak nitelendirildi. Brnabic, Sırbistan hükümetindeki ilk homoseksüel bakan oldu.

Yorumlar