Sinop'ta Nurettin Yıldız'ın vereceği konferansın iptal edilmesi

- İHH Sinop Şubesince suç duyurusunda bulunuldu

Google Haberlere Abone ol
Sinop'ta Nurettin Yıldız'ın vereceği konferansın iptal edilmesi

SİNOP (AA) - İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Sinop Şubesince, Sosyal Doku Vakfı Onursal Başkanı Nurettin Yıldız'ın katılacağı konferansın yaşanan olayların ardından iptal edilmesiyle ilgili bazı kamu görevlileri ve protestocular hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Şube Başkanı Sefa Yalın, beraberindeki yaklaşık 50 kişilik grupla, Sinop Adliye Sarayı'na gelerek, şikayet dilekçelerini Cumhuriyet Başsavcılığına iletti.

Adliye çıkışı gazetecilere açıklamada bulunan Yalın, ilk etapta 60'a yakın kişinin şikayet dilekçesi verdiğini ancak bu sayının artmasını beklediklerini söyledi.

Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu ve insanların demokratik haklarından mahrum bırakılamayacağını ifade eden Yalın, şöyle konuştu:

"Bizim hakkımızı maalesef gasbettiler. Yasal izinleri alınmış bir konferansın yapılmasına izin vermediler. Biz bütün vatandaşlarımızı şikayet dilekçelerini vererek demokratik haklarını kullanmaya davet ediyoruz. Şu an kadar 60'a yakın dilekçeyi savcılığa ilettik. Ama sayının artarak devam edeceğini bekliyoruz. Çünkü bir hafta süreyle dilekçe verme işlemleri devam edecek."

Sinop'ta, Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nurettin Yıldız'ın konuşmacı olarak katılacağı "Zamanın Sabrı" konulu konferans öncesinde, polis ile protestocular arasında arbede yaşanmış ve yaşanan olayların ardından konferans iptal edilmişti.

Yorumlar