Sınır güvenliğiyle ilgili iddialar

- Şanlıurfa Emniyet Müdürü Pınarbaşı'nın "Askerin Suriye sınırını gündüz gözüyle kasıtlı olarak tutmadığı" yönündeki iddiaları üzerine Cumhuriyet Başsavcılığınca, bahsi geçen dönemde sınırda görev yapan personel hakkında soruşturma başlatıldı

Google Haberlere Abone ol
Sınır güvenliğiyle ilgili iddialar

ŞANLIURFA (AA) - Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı, İl Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı'nın, "Askerin Suriye sınırında güvenliği kasıtlı olarak sağlamadığı" yönündeki iddialarıyla ilgili, söz konusu dönemde sınırda görev yapan personel hakkında soruşturma başlattı.

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı, 14 Ağustos'ta bir gazetede, "PKK ve DAEŞ'e sınırı FETÖ açtı" başlığıyla çıkan ve İl Emniyet Müdürü Pınarbaşı'nın iddialarının yer aldığı haberi ihbar kabul etti.

Pınarbaşı'nın habere konu iddialarını inceleyen savcılık, bahsi geçen dönemde sınırda görev yapan personel hakkında soruşturma başlattı. Söz konusu personelin önümüzdeki günlerde ifadeye çağrılacağı belirtildi.

Şanlıurfa Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı, bir gazetede yer alan röportajında, İstanbul'daki patlamaların Şanlıurfa-Suriye sınırındaki geçişlerden kaynaklandığını belirterek, "Askerin Suriye sınırını gündüz gözüyle kasıtlı olarak tutmadığını" ve "DAEŞ'e resmen yol verildiğini" iddia etmişti.

Yorumlar