Singapur Kosova'yı resmen tanıdı

ÜSKÜP (AA) - Singapur'un Kosova'yı resmen tanıdığı açıklandı. Kosova Dışişleri Bakanlığının internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Singapur'un...

Google Haberlere Abone ol
Singapur Kosova'yı resmen tanıdı

ÜSKÜP (AA) - Singapur'un Kosova'yı resmen tanıdığı açıklandı.

Kosova Dışişleri Bakanlığının internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Singapur'un Kosova'nın bağımsızlığını tanıdığı ve iki ülke arasında diplomatik ilişkilerin kurulduğu ifade edildi.

Singapur'un, Kosova'nın bağımsızlığını tanıyan 113'üncü ülke olduğunun kaydedildiği açıklamada, Singapur'un Güneydoğu Asya Uluslar Birliği (ASEAN) ülkeleri arasında ise Kosova'yı tanıyan 4'üncü ülke olduğu belirtildi.

Açıklamada, Kosova'nın bağımsızlığının tanınmasıyla birlikte bu ülkenin pasaportunun da kabul edildiği bildirilerek, bugünden itibaren Kosovalıların Singapur'un diplomatik ve konsolosluk misyonlarına veya online olarak vize başvurusunda bulunabilecekleri kaydedildi.

Açıklamada ayrıca, iki ülke arasındaki siyasi, ekonomik ve ticari ilişkileri geliştirmek amacıyla Kosova Dışişleri Bakanı Enver Hoxhaj'ın gelecek yıl Singapur'u ziyaret edeceği aktarıldı.

Yorumlar