Singapur Dışişleri Bakanı Balakrishnan, Antalya'da

- Balakrishnan, EXPO 2016 Antalya'daki iç bahçenin açılışını gerçekleştirdi, sergi alanını gezdi

Google Haberlere Abone ol
Singapur Dışişleri Bakanı Balakrishnan, Antalya'da

ANTALYA (AA) - Singapur Dışişleri Bakanı Vivian Balakrishnan, EXPO 2016 Antalya'da kurulan "Bahçedeki Şehir" temalı iç bahçenin açılışını gerçekleştirdi.

Ankara'daki temaslarının ardından Antalya'ya gelen Bakan Vivian Balakrishnan, VIP girişinde, EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Komiseri Büyükelçi Erdoğan Kök ve EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Fırat Işık tarafından karşılandı.

Golf araçlarıyla kongre merkezinin yanındaki iç mekan bahçesine gelen Balakrishnan ve beraberindekiler, 70 metrekare alana kurulan ve 14 çeşit orkide ile 4 bin bitki kullanılarak kurulan "Bahçedeki Şehir" konulu iç bahçenin açılışını gerçekleştirdi.

Singapur Milli Parkı Genel Müdür Yardımcısı Leong Chee, törende yaptığı konuşmada, EXPO'da kurdukları bahçe hakkında bilgi vererek, katılımcılara teşekkür etti.

Açılış konuşmalarının arından Balakrishnan ile Büyükelçi Kök, iç bahçeyi gezdi, bitkiler ve ağaçlar hakkında bilgi aldı.

Bakan Balakrishnan ve Kök ile beraberindekiler, açılışın ardından, EXPO Kulesi'ne çıkarak, sergi alanını izledi. Telefonuyla sık sık fotoğraf çeken Balakrishnan, botanik EXPO 2016 Antalya'nın muhteşem olduğunu ifade etti.

Sergi alanındaki İstanbul Büyükşehir Belediyesince kurulan bahçeyi de ziyaret eden Balakrishnan, burada İstanbul'un tarihi ögeleri ve kültürel dokusunun yansıtıldığı alanı gezdi. İstanbul Boğazı'nı simgeleyen geçitten yürüyen Balakrishnan, Kız Kulesi'nin minyatürünü ve bahçeyi izledi, fotoğraf çektirdi.

Daha sonra VIP'e geçen heyete burada çay ikram edildi. Balakrishnan, ziyaretçi defterini imzaladı. Kök ile Bakan Balakrishnan, karşılıklı hediyeler verdi.


Yorumlar