Sina Yarımadası'ndaki şiddet olayları

- Kuzey Sina'da zırhlı polis araçlarını hedef alan bombalı saldırılarda, 2'si polis, biri sivil 3 kişi hayatını kaybetti

Google Haberlere Abone ol
Sina Yarımadası'ndaki şiddet olayları

KAHİRE (AA) - Mısır'ın Kuzey Sina vilayetinde 2 zırhlı polis aracını hedef alan bombalı saldırılarda, 2'si polis biri sivil 3 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, Şeyh Zuveyd kentinin girişinde yola döşenen patlayıcının zırhlı polis aracının geçişi sırasında patlatılması sonucu bir polis hayatını kaybetti.

El-Ariş kentinde de bölgede arama tarama faaliyetleri gerçekleştiren zırhlı polis aracını hedef alan bombalı saldırı sonucu 38 yaşındaki Cemal Abdulaziz isimli polis ile 35 yaşındaki Hilmi Şetlut'un yaşamını yitirdiği belirtildi.

Saldırıların sorumluluğunu henüz üstlenen olmadı.

Mısır ordusu, ülkenin kuzeydoğusundaki Sina bölgesinde başta Kuzey Sina olmak üzere çeşitli kentlerde "terör örgütü" diye nitelendirdiği gruplara karşı Eylül 2013'ten bu yana operasyonlar düzenliyor.

Ülkenin kuzeyindeki Sina'da, Kasım 2014'te terör örgütü DAEŞ'e biat ettiğini duyuran ve daha sonra adını Sina Vilayeti olarak değiştiren Ensar Beyt el-Makdis adlı örgüt gibi bazı silahlı grupların etkin olduğu belirtiliyor.


Yorumlar