Sina Yarımadası'ndaki şiddet ola

- Sina Yarımadası'nda yaşanan şiddet olaylarında 8'i saldırgan 12 kişi öldü

Google Haberlere Abone ol
Sina Yarımadası'ndaki şiddet ola

KAHİRE (AA) - Mısır'daki Sina Yarımadası'nın farklı bölgelerinde yaşanan şiddet olaylarında 12 kişinin öldüğü, 6 kişinin yaralandığı belirtildi.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, Sina'nın kuzeyindeki Ebu Rıfai, Et-Tuma, Ebu Tavile kontrol noktalarına ateş açılması sonucu çıkan çatışmada, 1 asker ve olay yerinden geçen 2 kişi hayatını kaybetti.

Çatışmada yaralanan ve hastaneye kaldırılan 2 askerin durumumun ağır olduğu, 8 saldırganın ise öldürüldüğü kaydedildi.

Bunun yanı sıra Şeyh Zuveyd kentindeki El-Cura yoluna döşenen bombanın polise ait zırhlı bir aracın geçişi esnasında patlaması sonucu 1 askerin öldüğü, 4 kişinin yaralandığı ifade edildi.

Saldırıların sorumluluğunu henüz üstlenen olmadı.

Mısır ordu sözcüsü Tuğgeneral Muhammed Semir, 4 Ağustos'ta Facebook hesabından yaptığı açıklamada, Sina Yarımadası’ndaki El-Ariş kentinin güneyine düzenlenen operasyonda, DAEŞ’e bağlı Ensar Beyt el-Makdis örgütünün lideri Ebu Dua El Ensari ve yardımcılarının da aralarında bulunduğu 46 teröristin öldürüldüğünü bildirmişti.

Mısır ordusu ve emniyet teşkilatı, Eylül 2013'ten bu yana başta Sina olmak üzere birçok ilde "terörist ve tekfirci" olarak adlandırdığı unsurlara yönelik, güvenlik güçlerini hedef alan saldırılar düzenledikleri gerekçesiyle operasyonlar düzenliyor.

Ülkenin kuzeyindeki Sina Yarımadası'nda, Kasım 2014'te terör örgütü DAEŞ'e biat ettiğini duyuran ve daha sonra adını Sina Vilayeti olarak değiştiren Ensar Beyt el-Makdis adlı örgüt gibi bazı silahlı grupların etkin olduğu belirtiliyor.

Yorumlar