"Şimdi Yaraları Sarma Zamanı" kampanyası

- Kampanya kapsamında Kayseri'de 8 tır yardım malzemesi toplandı

Google Haberlere Abone ol
"Şimdi Yaraları Sarma Zamanı" kampanyası

KAYSERİ (AA) - Diyanet İşleri Başkanlığınca başlatılan "Şimdi Yaraları Sarma Zamanı" kampanyası kapsamında Kayseri'de toplanan 8 tır yardım malzemesi, Suriyeli sığınmacılar, Bayırbucak Türkmenleri ve Diyarbakır'daki terör mağdurlarına gönderildi.

Kayseri İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Kayseri şubesince kampanya çerçevesinde ihtiyaç sahipleri için patates, un, su, yatak ve mobilya toplandı. Tırlara yüklenen yardım malzemeleri, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenle uğurlandı.

Törende konuşan Vali Yardımcısı Mehmet Emin Avcı, dünyanın dört bir yanında yurdundan ayrılmak zorunda kalan, mülteci durumuna düşmüş on binlerce insan olduğunu söyledi.

Vatanından ayrı düşmenin zorluğuna dikkati çeken Avcı, "Şükür mülteci değiliz, vatanından göç ettirilmiş değiliz. Bu kadim ülkenin, kadim kentin sahipleriyiz, hayırseverleriyiz. Kayseri yardımseverlikte hayırseverlikte gıptayla bakılan bir şehir. Her daim ihtiyaç sahiplerine dost eli uzatan bir şehir. İnşallah bu yardımlar devam edecek." diye konuştu.

İl Müftüsü Şahin Güven ise 4 tırın Bayırbucak Türkmenleri, 2 tırın Diyarbakır'daki terör mağdurları, 2 ise tırın Şanlıurfa'daki Suriyeli sığınmacıların ihtiyaçları için gönderildiğini söyledi.

Yardım kampanyasına destek verenlere teşekkür eden Güven, "Bu yardımlarımız devam edecek. Önümüzde Ramazan ayı var. Bu ay Müslüman kardeşlerimizin yardım duygularının yükseldiği bir ay. Yardımların da bu ayda katlanarak devam edeceğine inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından yapılan dua ile tırlar yola çıkarıldı.

Yorumlar