Simav Çayı'nda balık ölümleri görüldü

- Kepsut Belediye Başkanı Cankul: "Simav Çayı'ndaki balık ölümleriyle ilgili bu vahim duruma ne tür bir kimyasalın sebep olduğu tahlil sonuçlarından sonra netleşecek"

Google Haberlere Abone ol
Simav Çayı'nda balık ölümleri görüldü

BALIKESİR (AA) - Balıkesir'in Kepsut ilçesinden geçen Simav Çayı'nda toplu balık ölümleri meydana geldi.

Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Simav Çayı'nda çok sayıda balığın kıyıya vurduğunu gören vatandaşların durumu yetkililere bildirdiğini söyledi.

Cankul, gördüğü manzaranın bir katliam olduğunu ifade ederek, gerekli araştırmaların yapılacağını ve suçluların cezalandırılacağını belirtti.

Bazı fabrikaların hafta sonu kimyasalları Simav Çayı'na akıttığı yönünde iddialar bulunduğunu hatırlatan İsmail Cankul, şunları kaydetti:

"Simav Çayımızda son aylarda sıkça meydana gelen balık ölümleri için buradayım. İlgili makamlarla görüştüm. Gerek Balıkesir, gerekse Kepsut'dan gelen resmi kurumlar gerekli örnekleri aldılar. Simav Çayı'ndaki balık ölümleriyle ilgili bu vahim duruma ne tür bir kimyasalın sebep olduğu tahlil sonuçlarından sonra netleşecek. Şu aşamada net bir şey söylemek doğru olmaz. Bu tahliller sonucunda sorumluların en kısa sürede hak ettikleri cezayı alacaklarına inanıyorum."

Yorumlar