Silivri'de 5 bin yıllık savaşçı mezarı bulundu

- Silivri Belediye Başkanı Işıklar: ''5 bin yıllık gerçekten önemli bir tarih. Başka buluntuların da çıkacağını tahmin ediyoruz. Muhtemelen o dönemin bir komutanı diye düşünüyoruz. Bu yapılacak olan araştırmalar sonrasında açığa çıkacak.''

Google Haberlere Abone ol
Silivri'de 5 bin yıllık savaşçı mezarı bulundu

İSTANBUL (AA) - Silivri Çanta Mahallesi’nde site içerisinde yer alan özel bir mülkte yapılan kazıda, İstanbul Arkeoloji Müzesi tarafından bir savaşçıya ait olduğu sanılan 5 bin yıllık mezar bulundu.

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, kazılarda ortaya çıkan 5 bin yıllık mezar ile ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, ''5 bin yıllık gerçekten önemli bir tarih. Başka buluntuların da çıkacağını tahmin ediyoruz. Muhtemelen o dönemin bir komutanı diye düşünüyoruz. Bu yapılacak olan araştırmalar sonrasında açığa çıkacak.'' dedi.

Mezarın geçmişle gelecek arasında bir bağ kurma şansı sunduğunu vurgulayan Işıklar, bunun kent tarihi açısından çok önemli bir zenginlik olduğunu belirterek, "Kentlerin de hafızası vardır insanlar gibi, onları korumak gerektiğini böyle buluntularla daha iyi anlıyoruz.'' diye konuştu.

Işıklar, konuşmasına şöyle tamamladı:

"İstanbul Arkeoloji Müzesi tarafından hazırlanan rapor, bölgemiz açısından çok önemli. Anıtlar Kurulu tarafından alınacak kararı, belki de bölgenin SİT alanı ilan edilmesiyle ilgili süreci biz de takip edeceğiz. Bölgemizin zenginliklerini korumaya yönelik çalışmalarımızı sürdüreceğiz."

Yorumlar