Siirt'teki sokağa çıkma yasağı

- Vali Tutulmaz: - "Sokağa çıkma yasağı ilan edilen yerlerde yaşayan vatandaşların talepleri doğrultusunda güvenlik güçlerinin desteğiyle evlerinden ayrılabilir"

Google Haberlere Abone ol
Siirt'teki sokağa çıkma yasağı

SİİRT (AA) - Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, merkezde bazı cadde ve sokaklarda sokağa çıkma yasağı ilan edilen yerlerde yaşayan vatandaşların talepleri doğrultusunda, güvenlik güçlerinin desteğiyle evlerinden ayrılabileceklerini bildirdi.

Tutulmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terör örgütü mensuplarının etkisiz hale getirilmesi, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması, asayiş ve güven ortamının tesis edilmesi amacıyla 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 11/C maddesi gereğince bazı cadde ve sokaklarda sokağa çıkma yasağı kararı alındığı ve bu kapsamda kentte bazı cadde ve sokaklara giriş ve çıkışların yasaklandığını söyledi.

Sokağa çıkma yasağın uygulandığı alanlarda çıkmak isteyen vatandaşlar için tüm imkanların seferber edildiğini belirten Tutulmaz, şöyle konuştu:

"Vatandaşlarımızın can güvenliği için operasyonları çok hassas bir şekilde yürütüyoruz. Sokağa çıkma yasağının uygulandığı bölgelerden çıkmak isteyen vatandaşlarımız kendi imkanları ile güvenlik güçlerine bildirmeleri durumunda dışarı çıkabilirler. Bunun dışında kritik bölgelerde bulunan vatandaşlarımız, 155'e bildirmeleri durumunda güvenlik güçleri onların tahliyeleri için her konuda yardımcı olacaktır. Ayrıca evinde hasta veya yatalak olan vatandaşlarımızın tahliyesi içinde sağlık ekipleri hazır bulunuyor."

Sokağa çıkma yasağın Aydınlar, Cumhuriyet, Şeyh Zeynep, Şeyh Süleyman, Ahmet Kiğan caddeleri ile 427, 429, 652 sokaklar arasında kalan yerleşim bölgesinde uygulandığını anımsatan Tutulmaz, tüm teröristlerin temizlenen kadar operasyonların süreceğini belirtti ve halkın güvenlik güçlerine güvenmesini istedi.

Halkın can güvenliği önceliğiyle ve hiçbir vatandaşların tırnağı kanamayacak hassasiyetiyle güvenlik güçlerin operasyonu yürüttüğünü anlatan Tutulmaz, vatandaşların desteğiyle, kente sızan teröristlerin bir an önce temizlenmesi için güvenlik güçlerinin gerekli tüm tedbirleri aldığını kaydetti.

Yorumlar