Siirt'teki maden faciası

- Şirvan'daki özel maden ocağında meydana gelen heyelanda toprak altında kalan işçilerin kurtarılması için çalışmalar aralıksız devam ediyor

Google Haberlere Abone ol
Siirt'teki maden faciası

SİİRT (AA) - Siirt'in Şirvan ilçesinde özel maden ocağında meydana gelen heyelanda toprak altında kalan işçilerin kurtarılması için çalışmalar aralıksız sürüyor.

Maden köyündeki heyelanın ardından toprak altında kalan işçilerin kurtarılması için AFAD, Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ekipleri ile Türk Kızılayı ve jandarmanın çalışmaları sürüyor.

Enkaz altında kalan maden işçilerine ulaşılması için ekipler tarafından özverili bir çalışma yürütülürken, arama kurtarma faaliyetlerine çok sayıda iş makinesi katıldı. Ekipler, arama kurtarma faaliyetlerinde dedektör köpeklerden de faydalanıyor.

Bugün toprak altına kalan bir işçinin cesedine ulaşılmasının ardından enkaz altında kalan 11 işçiye daha ulaşmak için çalışmalar devam ediyor. İş makinelerinin yardımıyla heyelan bölgesinden kamyonlara yüklenen topraklar ocağın dışına taşınarak alan açılıyor.

Vatandaşlar ve enkaz altında kalan işçilerin yakınları ise akşam saatlerinde havanın soğumasına rağmen yaktıkları ateşlerde ısınarak endişeli bekleyişlerini sürdürüyor.

Yorumlar