Siirt'te "kardeşlik iftarı"

- AK Parti'nin Siirt ile Sakarya il teşkilatları "Gönül Köprüsü" projesi kapsamında iftarda buluştu

Google Haberlere Abone ol
Siirt'te "kardeşlik iftarı"

SİİRT (AA) - AK Parti Siirt İl Başkanlığınca "kardeşlik iftarı" düzenlendi.

AK Parti'nin Siirt ve Sakarya il teşkilatları, "Gönül Köprüsü" projesi kapsamında Tillo ilçesindeki Kubbetül Hasya Dinlenme Tesislerinde verilen iftarda, buluştu. İftarda, Sakarya'dan kente gelen heyetle, Siirtliler bir araya geldi.

AK Parti Siirt İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yardıma ve bakıma muhtaç yaşlı kadınlardan oluşan yaklaşık 300 kişilik bir kafileyle iftar açmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Sakarya'dan gelen misafirleri de ağırladıklarını belirten Çalapkulu, "Bu rahmet ve mağfiret ayında Sakarya'dan gelen kardeşlerimiz, annelerimizin, büyüklerimizin yanlarında onlarla beraber aynı sofrada olmanın vermiş olduğu hazzı yaşıyoruz. Siirt'ten yerleşik olarak seçmiş olduğumuz aileler değil özellikler terör mağduru ailelerimizi davet ettik. Suriyeli hanım kardeşlerimiz, annelerimiz, bunlar da var. Bizim kuruluş felsefemizden biri de mağdurun yanında olmak. Biz de mağdurların, mazlumların yanlarında oluyoruz. Biz sadece ramazan ayında onların yanında olmak istemiyoruz. Olmadığımızın göstergesi olarak da ramazan dışında da yapmış olduğumuz hem ev ziyaretleri hem de yardımlarla hissettiriyoruz." ifadelerini kullandı.

İftarda, hazır yemeklerin yanı sıra AK Parti Kadın Kolları üyesi kadınlarca yapılan yöresel ev yemekleri de misafirlere ikram edildi.

Programa, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, AK Parti Sakarya Milletvekili Mustafa İsen, Sakarya İl Başkanı Fevzi Kılıç, Siirt Emniyet Müdürü Metin Özkan, partililer ve yardıma muhtaç kadınlar katıldı.

Yorumlar