Siirt Valisi Atik’ten okul müdürlerine sert uyarı

Siirt Valisi Ali Fuat Atik, okul müdürlerine sert uyarıda bulunarak, “Benim askerim, polisim nasıl dağda teröristle mücadele ediyorsa, siz de teröre giden yolları tıkayacaksınız. Hepimiz bu anlayışta olursak, biz ülkemiz adına güzel ve...

Google Haberlere Abone ol
Siirt Valisi Atik’ten okul müdürlerine sert uyarı

Siirt Valisi Ali Fuat Atik, okul müdürlerine sert uyarıda bulunarak, “Benim askerim, polisim nasıl dağda teröristle mücadele ediyorsa, siz de teröre giden yolları tıkayacaksınız. Hepimiz bu anlayışta olursak, biz ülkemiz adına güzel ve yapıcı şeyler yapmış oluruz” dedi.

Siirt’te 2017-2018 eğitim öğretim döneminde okul çevresinde alınacak güvenlik tedbirleri görüşüldü. Vali Ali Fuat Atik başkanlığında gerçekleşen toplantıya Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, Vali Yardımcısı Bünyamin Kuş, İl Jandarma Komutanı Albay Kemal Benek, İl Emniyet Müdürü Mustafa Tokyay, kurum müdürleri, mahalle ve köy muhtarları, okul müdürleri, okul aile birliği başkanları ve diğer ilgililer katıldı.

Toplantıda milli eğitim müdürlüğü, emniyet müdürlüğü, il jandarma komutanlığı ve halk sağlığı müdürlüğü yetkilileri alınacak tedbirler ile ilgili sunum yaptı. Yapılan sunumun ardından genel bir değerlendirme yapan Vali Atik, 2017-2018 eğitim öğretim yılında bütün eğitim kurumlarında huzurlu bir ortamda ve başarılı bir netice alınacağı sezon olmasını diledi. Alınacak tedbirlerle ilgili olarak önemli konulara dikkat çeken Vali Atik, “Çocuklarımızı suça iten sebepler nelerdir? Çocuklarımızı kimler elimizden alıyor? Kimler bizim geleceğimize kast ediyor? Bunların hep birlikte değerlendirip, geleceğimiz olan çocuklarımıza sahip çıkmak zorundayız. Bu konuda okul müdürlerimize, eğitimcilerimize, güvenlik birimlerimize çok ciddi görevler düşüyor. Eğitim öğretim yıllı başladığı zaman tüm okullarımızda gerekli kontrol ve denetimleri yapacağım. İnternet kafelerin denetimi, sigara içme veya çocuklarımızı zararlı alışkanlıklara alıştıran okul çevresinde okulla ilişkisi olmayan kişilerin kesinlikle buralardan uzaklaştırılması ve gereken tedbirlerin alınması gerekir. Özelikle okul kantinlerini denetleyeceğim, okul kantinlerinde satılması yasak olan ürünler tespit etmem halinde ilgililer hakkında işlem yapacağım. Açık ve net söylüyorum benim için oradaki eğitim gören çocuklarımızın sağlığı ve güvenliği her şeyin üzerindedir, lütfen okul müdürü olmak için göstermiş olduğunuz performansı, çocuklarımızın güvenliği, geleceği ve sağlığı için gösterin, bu çocuklar hepimizin emanetidir. Sizlerin ellinde şekillenecek, hayatta hazırlanacak ve gelecekte Türkiye Cumhuriyeti devletinde görev alacaklar. Trafik ekipleri taşımalı eğitimdeki okul servislerini iyi denetlemeleri gerekir. İnternet kafeler aynı hassasiyetle denetlenmeli, yasal yükümlülüklerini yerine getirmemeleri halinde gereğini hemen yapılmalıdır. Valilik olarak bu tedbirleri almadan sonuca ulaşmamız mümkün değil, bu çocuklar bizim çocuklarımız bunlar bizim geleceğimiz lütfen okul müdürlerimiz emniyet birimlerimizle irtibat halinde olsunlar” dedi.

Uyuşturucu ve madde bağımlılığı konusunda çalışmaların hassasiyetle sürdüreceğini kaydeden Vali Atik, bir çocuk okul çağlarında uyuşturucuya başladıysa burada herkesin hem görev hem de vicdani sorumluluğu olduğunu söyledi. Vali Atik, “Eğer bir çocuk zararlı ideolojik fikirlere okul hayatında başladıysa bu vebal okul müdürünündür, öğretmenlerindir, bizlerindir. Demek ki görevimizi yapmıyoruz, lütfen tüm arkadaşlarımdan okul müdürü arkadaşlarımdan tekraren altını çizerek ifade ediyorum, öğrencilerimize sahip çıkın. Bakın Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin içişleri bakanı bu konuyu kendisine dert edinmiş ve iyi ki de dert edinmiştir. Elimizdeki istatistiklere baktığımızda hiç iyi bir durumda olmadığımızı görüyoruz. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızı hain terör tuzaklarından hep birlikte kurtarmalıyız. Terörle her türlü etkin mücadelemiz kararlılıkla devam ediyor. Terörle mücadele sadece güvenlik güçlerinin işi değil, biz aslında terörle mücadeleye okullarımızda başlamalıyız. Kimler bizim çocuklarımızın beynine giriyor, kimler bu çocukları bizden koparıyor, kimler bu çocukları ailelerinden koparıyor bunları irdelememiz ve çocuklarımızı bu tehlikeli ideolojik akımlardan korumalıyız. Bakın kararlı olacaksınız, benim askerim, polisim nasıl dağda teröristle mücadele ediyorsa, sizde teröre giden yolları tıkayacaksınız. Hepimiz bu anlayışta olursak, biz ülkemiz adına güzel ve yapıcı şeyler yapmış oluruz” diye konuştu.

Okul müdürleri, eğitimcilere ve güvenlik birimlerine önemli mesajlar veren Vali Atik, eğitim yuvalarımızın daha da güvenli ve huzurlu bir yapıya kavuşturmak için okul yetkilileri ve emniyet güçleri arasında çok kuvvetli bir koordinasyon sağlanması gerektiğini sözlerine ekledi.

Toplantı, katılımcıların sorularının cevaplanması ile sona erdi.

Yorumlar