"Siirt Turizminin Geliştirilmesi Çalıştayı"

SİİRT (AA) - Siirt Valiliği tarafından, "Siirt Turizminin Geliştirilmesi Çalıştayı" düzenlendi. "Tillo Güneş Hadisesi Bilim ve Kültür Günleri" programı...

Google Haberlere Abone ol
"Siirt Turizminin Geliştirilmesi Çalıştayı"

SİİRT (AA) - Siirt Valiliği tarafından, "Siirt Turizminin Geliştirilmesi Çalıştayı" düzenlendi.

"Tillo Güneş Hadisesi Bilim ve Kültür Günleri" programı kapsamında, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen çalıştay, yerel kurumlar, dernekler, sivil toplum kuruluşları ve esnafın katılımıyla gerçekleştirildi.

Vali Mustafa Tutulmaz, çalıştayın açılışında yaptığı konuşmada, terör saldırıları nedeniyle turizmin olumsuz etkilendiğini söyledi.

Tur şirketlerinden kente turist getirmelerini isteyen Tutulmaz, "Buraya turist getirmeniz lazım, artık bahane de üretmeyin. Biraz getirin ki milleti bir görsün, ondan sonra memnun kalmazlarsa getirmeyin. Herkes gelirken bir tedirginlikle geliyor ama giderken çok mutlu gidiyor. Siz turist getirdikçe buranın hizmet kalitesi de artacaktır." diye konuştu.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Kültür Komitesi Başkanı Erdal Çeri de Siirt'e Tillo Projesi için geldiklerini, Siirt'in doğa, dini ve kültürel turizmi ile birçok unsuru içinde barındırdığını belirtti.

- Siirt'teki "Işık Hadisesi"

Öte yandan, Tillo ilçesinde 252 yıl önce İbrahim Hakkı Hazretleri'nin yaptırdığı ışık düzeneğiyle güneşin ilk ışıklarının hocası İsmail Fakirullah Hazretleri'nin başucunu aydınlatması hadisesi, bugün ilçede yağmur yağması nedeniyle gerçekleşmedi.

Valilikçe organize edilen etkinlikte sabah namazının ardından ilçe meydanında toplanan vatandaşlar, kurulan dev ekrandan sinevizyon aracılığıyla saat 05.40'da gerçekleşmesi beklenen "Işık Hadisesi"nin geçen yılki görüntülerini izledi.

Yorumlar