Sığınmacı çocuklar Yunanistan'da ders başı yapacak

ATİNA (AA) - Yunanistan Eğitim Bakanı Nikos Filis, "Yunanistan'da kalan sığınmacı çocuklar 10 Ekim'den itibaren eğitime başlayacak." dedi. Eğitim, Araştırma...

Google Haberlere Abone ol
Sığınmacı çocuklar Yunanistan'da ders başı yapacak

ATİNA (AA) - Yunanistan Eğitim Bakanı Nikos Filis, "Yunanistan'da kalan sığınmacı çocuklar 10 Ekim'den itibaren eğitime başlayacak." dedi.

Eğitim, Araştırma ve Din İşleri Bakanlığı yetkilileri, başkent Atina'daki bakanlık binasında sığınmacı çocukların eğitimine ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Sığınmacı çocukların eğitiminin önemine vurgu yapan Filis, bunun Yunan halkının misafirperverlik ve dayanışmasını gösterdiğini belirtti.

Filis, eğitim hakkının Yunanistan üzerindeki uluslararası bir sorumluluk olduğunu anımsatarak, "Yunanistan'da kalan sığınmacı çocuklar 10 Ekim'den itibaren eğitime başlayacak." ifadelerini kullandı.

Bakanlığın Genel Sekreteri Yannis Pantis de, toplam bin 500 sığınmacı çocuğun eğitim göreceği bilgisini verdi.

Pantis, Atina'da iki, Selanik'te iki, Epir'de ve Enya'da birer kampta kurulacak eğitim merkezlerinin yanı sıra, 20 okulun da sığınmacı çocukların eğitimi için kullanılacağını kaydetti.

Sığınmacı çocuklar, saat 14:00'te ders başı yapacak.

Yunanistan'da sığınmacı çocukların eğitimi, Oreokastro'daki bir okul aile birliğinin çocuklarını okula göndermeme kararıyla ülke gündemine oturmuştu. Veliler, okulu işgal ederek kararı protesto etmişti.

Yunan hükümet yetkilileri, protestoyu "kabul edilemez" bulmuştu.


Yorumlar