"Sıfır sigara sıfır izmarit"

İSTANBUL (AA) - Yeşilay Ataşehir Şubesi, Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi işbirliğiyle hastanede sigaranın zararlarıyla ilgili bilgilendirme...

Google Haberlere Abone ol
"Sıfır sigara sıfır izmarit"

İSTANBUL (AA) - Yeşilay Ataşehir Şubesi, Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi işbirliğiyle hastanede sigaranın zararlarıyla ilgili bilgilendirme çalışması yaptı.

AA muhabirine bilgi veren FSM Eğitim ve Araştırma Hastanesi Gögüs Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Hacer Kuzu Okur, ilgili yasa gereği kamu kurum ve kuruluşlarının kapalı ve açık alanlarında tütün ve tütün mamullerinin içilmesinin yasaklandığını hatırlatarak, kendilerinin de hastane olarak bu konuda hastane bahçesinde denetimler yaparak hasta ve hasta yakınlarını bilgilendirdiklerini ifade etti.

Okur, "Çalışmalarımızı Yeşilay Ataşehir Şubesi ile 'Sıfır sigara sıfır izmarit' sloganıyla sürdürüyoruz. Hastanemiz yönetimi de bu konuyu çok önemsemekte ve desteklemektedir. Sigaranın zehir olduğu ispatlanmış ve akciğer kanseri başta olmak üzere pek çok kanser ve hastalıkların sebebidir. Ama önlenebilir bir ölüm nedenidir. İnsanların para vererek sağlıklarını bozmamalarını biz sağlık çalışanları olarak tütün ve tütün mamullerini vatandaşların kullanmamasını istiyoruz. Amacımız, insanımızın sağlıklı bir yaşam sürdürmelerini sağlamaktır" diye konuştu.

Yeşilay Ataşehir Şube Başkanı Şengül Karslı da Yeşilay'ın bağımlılıkla mücadele eden bir kurum olduğunu belirterek, kendilerinin de Ataşehir şubesi olarak derneklerinin misyonu ve vizyonu çerçevesinde, ilçede bağımlılık konusunda farkındalık oluşturacak çalışmalar yaptıklarını ifade etti.

Karslı, "Bugünkü çalışmamız da bunun bir parçası. Hastane bahçesinde bugün yaptığımız çalışma Türkiye genelinde öncü bir çalışmadır. Sağlıklı toplum ve sağlıklı nesil açısından önemli katkı sağlayacak bir çalışma. Bugün yapılan çalışmayla sigara içen vatandaşlara zararları anlatıldı. Buna ilişkin broşürler dağıtıldı. İlgili yasa gereği de yasalara uyulması vatandaşlara hatırlatıldı" diye konuştu.

Yorumlar