SGK'dan şehit, harp ve vazife malullerinin çocuklarına yardım

- Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Bağlı: - "Şehit, harp ve vazife malullerinin çocuklarına eğitim ve öğretim yardımı ödemesi başladı. Bu ödemeden 15 Temmuz şehitlerinin çocukları da yararlanacak"

Google Haberlere Abone ol
SGK'dan şehit, harp ve vazife malullerinin çocuklarına yardım

ANKARA (AA) - Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Mehmet Selim Bağlı, şehit, harp ve vazife malullerinin çocuklarına eğitim ve öğretim yardımı ödemesinin başladığını bildirdi.

Bağlı, yaptığı yazılı açıklamada, şehit, harp ve vazife malullerinin çocuklarına eğitim ve öğretim yardımı ödemesinin başladığını, bundan 15 Temmuz şehitlerinin çocuklarının da yararlanacağını belirtti.

Şehitlerin, harp ve vazife malullerinin çocuklarına, her yıl SGK tarafından ödenen eğitim ve öğretim yardımının miktarına değinen Bağlı, 2016-2017 öğretim yılına ait tutarın kişi başına yıllık, ilköğretim (1-8. sınıflar) için bin 398 lira 89 kuruş, lise için 2 bin 98 lira 33 kuruş, yüksekokul için 2 bin 797 lira 77 kuruş olarak tespit edildiğini bildirdi.

Eğitim ve öğretim yardımının ödenebilmesi için hak sahiplerinin, öğrenim durumunu gösterir öğrenci belgelerini, bir dilekçe ekinde 31 Aralık 2016'ya kadar kurum kayıtlarına geçecek şekilde göndermeleri gerektiğini ifade eden Bağlı, şunları kaydetti:

"Yardımlar, aylığını Türkiye Halk Bankası, T.C. Ziraat Bankası veya Denizbank şubelerinden alanlar için aynı banka şubesine, aylığını bunlar dışındaki banka veya PTT aracılığıyla alanlar için ise Denizbank şubelerine gönderilecek. Hak sahibi çocukların veya yasal temsilcilerinin, T.C. kimlik numaralarıyla bankaya müracaat etmeleri halinde ödemeleri yapılacak. 15 Temmuz 2016 darbe girişiminde şehit olan vatandaşlarımızın geriye bıraktığı 280 yetime de bu kapsamda eğitim öğretim yardımı ödemesi yapılacak."

Yorumlar