SGK’dan OSB’de toplantı

Sosyal Güvenlik (SGK) İl Müdürü Alaettin Ökten, Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu ve işverenlere; kayıt dışı istihdamın önlenmesi, iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerin alınması ile iş kazası vakalarının önlenmesi, sigortasız...

Google Haberlere Abone ol
SGK’dan OSB’de toplantı

Sosyal Güvenlik (SGK) İl Müdürü Alaettin Ökten, Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu ve işverenlere; kayıt dışı istihdamın önlenmesi, iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerin alınması ile iş kazası vakalarının önlenmesi, sigortasız işçi çalıştırmanın tespiti halinde işverenlere çıkacak olan cezai müideleri ve işverenlerin bu tür zorluklarla karşılaşmaması için bir toplantı düzenledi.

Toplantıda bir konuşma yapan SGK İl Müdürü Alaettin Ökten; kurumlarının amacının ve işlevinin, sosyal sigortacılık ilkelerine dayalı, etkin adil kolay erişilebilir, aktüeryal ve mali açıdan sürdürülebilir, çağdaş standartlara uygun bir sosyal güvenlik sistemini yürütmek olduğunu söyledi. Ökten, "Sosyal güvenliğin yürütümü, her şeyden önce aktüeryal ve mali açıdan sürdürülebilir bir gelir politikası ile giderlerin karşılanabildiği finansal dengenin kurulmasına bağlıdır. Kurumun en önemli finans kaynağı ise sosyal sigorta ve genel sağlık sigortası primleridir. Bilindiği üzere, kayıt dışı istihdamla mücadele kurumumuzun öncelikli hedefleri arasında yer almakta olup, bu kapsamda birçok faaliyet yürütülmektedir. Bu faaliyetlerden iş yerlerine yönelik inceleme ve denetimler yerel düzeyde sosyal güvenlik denetmenleri, kurumlar arası veri paylaşımına dayalı çapraz kontroller ise kadim servislerimiz tarafından gerçekleştirilmektedir. Kurumumuzca yürütülen bu faaliyetlerde etkinliğin arttırılması ve kayıtlı istihdamın yaygınlaştırılması amacıyla, devam etmekte olan çalışmalarımızın yanında siz değerli işverenlerimizle sık sık bir araya gelip, sigortasız işçi çalıştırmama, iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerin alınması ile iş kazalarının önlenmesi konularında bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmalarını yapıyoruz” dedi.

Yorumlar